Запознайте се с някои от най-известните фенове на Ливърпул

2
Добави коментар
LFC-Maniac
LFC-Maniac

Димитър Дулички
15/01/2016

Даниел Крейг
Звездата от филма „Джеймс Бонд“ и фен на Ливърпул Даниел Крейг се срещна с футболистите на клуба, по време на турнето в Америка през 2014г. Той позира с капитана на клуба Стивън Джерард, преди срещата с Манчестър Сити, както и до клубната емблема, преди двубоя срещу Рома.

Даниел Крейг

Самюел Джаксън
Звездата от филма „Криминале“ присъства на „Анфийлд“, по време на мърсисайдското дерби между Ливърпул и Евертън, през 2000г. Това се случи в почивката на снимането на филма „51-ят щат“, който бе заснет в града.

Самюел Джаксън

Деймиън Люис
Люис, който е английски актьор и фен на Ливърпул, участва заедно със своите любимци Кени Далглиш, Стивън Джерард и Джейми Карагър във филма „Уил“, който е базиран на незабравимата истанбулска вечер, когато през 2005г. Ливърпул спечели Шампионската лига.

Деймиън Люис

Леброн Джеймс
Човекът, известен по света като „Крал Джеймс“, посети „Анфийлд“ за първи път през 2011г., малко след като закупи акции на клуба. Избраният четири пъти за най-добър играч в Националната баскетболна асоциация, заяви, по случай визитата си на „Анфийлд“: „Едно от най-добрите преживявания в живота ми! Вълнението, което тези фенове създават, е несравнимо.“ Наскоро Джеймс подкрепи и номинацията на Джордан Хендерсън за корицата на играта „ФИФА“ 16.

Леброн Джеймс

Дарън Кларк
Голфърът Дарън Кларк е голям фен на Ливърпул, както самият той споделя: „Подкрепям Ливърпул, откакто бях на 8. Те винаги са били моя клуб. Ще ги подкрепям , и в добри, и в лоши моменти.“

Дарън Кларк

Динг Джунхуи
Освен, че е най-добрият китайски снукър играч за всички времена, печелейки много титли в спорта, в това число и петте ранкинг титли в един сезон, Джунхуи може да се похвали и с изискания си вкус във футбола.

Динг Джунхуи

Лиъм Нийсън
Холивудската звезда Лиъм Нийсън е посещавал няколко пъти „Анфийлд“. Освен това, бе забелязан на стадиона на Фулъм – Крейвън Котидж, където, заедно с феновете на Ливърпул, празнува победата на тима.

Лиъм Нийсън

Нелсън Мандела
Мандела се срещнал със състава на Ливърпул, по време на турнето им в ЮАР, през 1994г. Била му връчена фланелка на клуба от Джон Барнс, тогавашна звезда на „мърсисайдци“. По време на интервю, той споделил, че подкрепя именно Ливърпул.

Нелсън Мандела

Дони Уолбърг
Уолбърг е актьор и основател на момчешката банда New Kids On The Block. Засичан е многократно да носи „червената“ фланелка, включително на концерти на групата в Лондон и Ливърпул. През 2012г. той туитва: „Ливърпул, домът на моя любим футболен клуб“.

Дони Уолбърг

Доктор Дре
Симпатиите на Дре към клуба датират от над 25 години. През 2001г., пред официалния сайт на Ливърпул, той разказва: „Те са тима, който винаги следя, когато съм си у дома. През 1988г. бях в Лондон, на турне с групата NWA. Една вечер гледахме телевизия и зърнахме как играе Ливърпул. Разкъсаха някакви пичове с 4 или 5 на нула.“

Доктор Дре

Греъм Смит
Бившият капитан на Република Южна Африка по крикет е известен привърженик на Ливърпул. Първата му визита на „Анфийлд“ бе през миналата година, по време на победата на „червените“ с 3:2 над Манчестър Сити.

Греъм Смит

Брад Пит
През 2011 година, по време на снимките на филма „Moneyball“, героят на Пит – Били Бийн се среща със собственика на Ливърпул и Бостън Ред Сокс Джон Хенри. Когато го попитали за футболните му пристрастия, Брад казал: „Имам няколко приятели, които следят Ливърпул. Ако бях избрал друг отбор, можеше да ги предам.“

Брад Пит

Каролине Возняцки
Датската тенисистка е голям фен на Ливърпул. Веднъж, по време на загрявката преди мач, бе облечена с екип на отбора, с автограф от Стивън Джерард. Дори са я питали за Ливърпул, по време на интервюта след тенис мачовете ѝ.

Каролине Возняцки

Майк Майърс
Родителите на актьора, изиграл ролите на Уейн Кембъл, Остин Пауърс и Шрек, са от английски произход. Майърс успя да посети двубой на Ливърпул, през ноември 2013г., при победата с 4:0 над Фулъм. „Толкова съм развълнуван да бъда тук. Дори не мога да повярвам“, казва той.

Майк Майърс

Джейсън Айзъкс
Английският актьор Джейсън Айзъкс е световноизвестен, заради ролята си като Луциус Малфой, във филмите за Хари Потър… малкото известен факт е, че той е голям фен на Ливърпул.

Джейсън Айзъкс

Папа Йоан Павел II
В миналото имаше слухове, че Папа Йоан Павел II е следял Ливърпул, в продължение на години. Тази информация бе потвърдена след среща с неговия сънародник Йержи Дудек през 2003г. Източници във Ватикана разкриват, че Папата е следят изкъсо кариерата на Дудек в Ливърпул.

Папа Йоан Павел II

Крис де Бърг
Фенът на „червените“ и певец де Бърг издаде кавър на песента „You’ll Never Walk Alone“ и направи няколко шоута за тима.

Крис де Бърг

Мелани Си
Родената в Мърсисайд, бивша изпълнителка от Спайс Гърлс, бе вероятно най-известния фен на клуба, по време на световната доминация на групата. Мелани носеше с гордост фланелката на Ливърпул почти навсякъде.

Мелани Си

Кърсти Галахър
Водещата на спортните новини и дъщеря на голфъра Бърнард Галахър винаги е изразявала любовта си към „червените“.

Кърсти Галахър

Елвис Костело
Носителят на наградата „Грами“ присъства на първия си мач на Ливърпул, през далечната 1962г. Тогава, след голове на Джими Милия (2), Иън Сейнт Джон, Роджър Хънт и Кевин Люис, „мърсисайдци“ побеждават Лийдс Юнайтед с 5:0.

Елвис Костело

Клайв Оуен
Актьорът, носител на наградата „Златен Глобус“, е привърженик на Ливърпул през целия си живот. Освен това, той озвучаваше документалния филм „Being: Liverpool“.

Клайв Оуен

Анджелина Джоли
Синът на холивудската звезда, Мадокс, често е виждан да е облечен в цветовете на Ливърпул. След като претърпя операция, преди няколко години, в ливърпулската детска болника „Alder Hey“, майка му заяви: „Не се интересува от филми. Всичко, което той желае, е да бъде футболист на Ливърпул.“

Анджелина Джоли

Рики Томлинсън
Ливърпулският комедиант Рики Томлинсън е фен на „червените“ от дълги години.

Рики Томлинсън

Лана Дел Рей
Американската певица признава, че пристрастията ѝ към клуба се дължат на нейния мениджър. „Научих за Ливърпул от моя мениджър, Бен. Неговото настроение зависи от резултатите на отбора.“

Лана Дел Рей

Гари Барлоу
Певецът от „Take That“ Гари Барлоу е голям фен на Ливърпул. Той заяви, че с удоволствие би изнесъл концерт с групата на „Анфийлд“. Появява се на мачове, когато има възможност.

Гари Барлоу

Джон Литгоу
Американският актьор Литгоу се присъедини към „червеното“ семейство през 2011г., благодарение на дългогодишното си приятелство с президента на Ливърпул Том Уърнър. „Обяд със стария ми приятел Том Уърнър и престо! Фен съм на Ливърпул!“ Звездата от „Декстър“ и „Third Rock From The Sun“ дори посети „Анфийлд“.

Джон Литгоу

Ким Катрал
Звездата от „Сексът и градът“, която е наполовина канадка, всъщност е родена в Мозли Хил, Ливърпул. Често е забелязвана на „Анфийлд“, по време на посещенията ѝ в града.

Ким Катрал (долу в дясно)

Били Боб Торнтън
Филмовата звезда Били Боб Торнтън е фен на „клуба и града“. „Обичам Ливърпул!“, казва той пред „Empire Magazine“. Срещнах се с Джери Марсдън и видях Ливърпул да играе срещу Ювентус. Обичам този град. Там са моят тип хора.“

Били Боб Торнтън

Уейд ван Ниекерк
Южноафриканският атлет Уейн ван Ниекерк бе коронясан като новия световен шампион на 400 метра, в Пекин, през 2015г., когато записа четвъртото най-добро постижение в историята на дисциплината. 23-годишният атлет, чийто официален туитър акаунт включва тапет с емблемата на клуба, описва себе си като „огромен фен на Ливърпул“. Любимите му футболисти са Даниел Стъридж и Филипе Коутиньо.

Уейд ван Ниекерк

Шеймъс
Звездата от WWE е фен на Ливърпул, още от ученическите му години в Ирландия. По време на визитата му на „Анфийлд“, през 2014г., той заяви: „Заради ирландските играчи, играли за Ливърпул – Стоунтън, Уилан и Хаутън, както и Марк Лоурънсън, избрах Ливърпул.“ Също така, той смята, че Мартин Шкъртел би станал добър кечист.

Шеймъс

източник: xtra.liverpoolfc.com

Коментирайте чрез Фейсбук

Коментара