Китай успешно изстреля спътник за Беларус!

1
Добави коментар
redbul80
redbul80

Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите на този уебсайт. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ.

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 15 Януари 2016

Посещения: 26

На снимката – товарният отсек на ракетата „Лонг Марч 3B“ с белоруския спътник „Белинтерсат-1“. Credit : Belintersat
15 януари 2016 г. 23:20 ч.
Светослав Александров. Днес Китай започна своята нова космическа година! Първият белоруски телекомуникационен спътник „Белинтерсат-1“ бе успешно въведен на орбита днес след благополучно изстрелване на ракетата „Лонг Марч 3В“.
Това е първият път, когато Китай предоставя спътник за европейска страна.

По предварителна информация всички системи на спътника функционират нормално, съобщава РИА Новости.
Спътникът е въведен в геостационарна орбита с инклинация от 51.5 градуса. Той ще осигурява широк спектър услуги за белорусчани, сред които спътникова телевизия и интернет. „Белинтерсат-1“ ще бъде контролиран от беларуската правителствена компания Белинтерсат и се очаква да работи 15 години.
Това е първото от общо 20 изстрелвания на ракети, които са предвидени да бъдат осъществени от китайска траектория. Сред най-интересните космически изстрелвания са тези на новата тежкотоварна ракета „Лонг Марч 5“, китайската лаборатория „Тянгон-2“ и пилотируемия космически кораб „Шенчжоу 11“. Точните дати на тези пускове все още не са оповестени.

http://www.space-bg.org/
http://www.cosmos.1.bg/

КОСМОС БГ – Сайт за космонавтика, Powered by