Треньорът на Славия се бори с рака

1
Добави коментар
vitoshanews
vitoshanews

Треньорът на Славия се бори с рака

Новият старши треньор на Славия Александър Тарханов е бил болен от рак. Специалистът разкри пред в. „Советский спорт“, че е претърпял две операции от рак на щитовидната жлеза.
„Помня, че след втората интервенция казах на лекаря, че бързам, защото имам мач. Трябваше да пътувам за Краснодар. Той ме попита дали пак съм щял да бързам, ако ми бе казал, че ми остават седем дни живот. Какво му отговорих? Че щях да съм доволен, че поне още седмица ще съм близо до отбора си, спомня си Тарханов. – В момента ситуацията е под контрол. Ежегодно си правя изследвания. Спокоен съм. Съдено ли ти е да живее, ще живееш. Най-важни са мен са семейството и работата. Никога не съм мал семейни проблеми. Вече от 43 години сме заедно с моята съпруга, тя винаги се е съобразявала с мен и работата ми. Ето аз й казах: „България“, и тя веднага се съгласи да дойде с мен.“

Междувременно литовският ляв халф Мариус Папшис пристигна в Славия за проби и вече направи тренировка с „белите“. Той е 26-годишен и има 15 участия за националния отбор на своята страна. Последният му отбор е Клайпедос Гранитас от родния му град Клайпеда.Освен в тимове от Литва, Папшис се е подвизавал зад граница във втория отбор на Амкар (Перм), в чешкия Прибрам и в сръбския Явор (Иваница).

Categories:
Футбол