Стивън Сегал изневери на България

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Холивудската звезда вече е сръбски гражданин

Стивън Сегал вече е сръбски гражданин. Американският актьор и музикант е изявил желание да „рекламира Сърбия“ по света. Особен интерес предизвиква информацията, че екшън героят възнамерява да открие там школа за айкидо, съобщава БНТ.

Кинозвездата получи гражданството си с указ, подписан от премиера Александър Вучич, след като посети страната в началото на декември. Тогава Сегал пристигна в Белград със съпругата, сина и тъщата си, срещна се с министър-председателя и президента Томислав Николич, договори новогодишно участие на своя блусбенд, а после посрещна 2016-а заедно с Лепа Брена.

Виж още: 10-те най-скучни герои в киното

Още през ноември холивудският ас в бойните изкуства посети сръбската столица като посланик на хуманитарна фондация. В приют за деца звездата с черен колан и седми дан по айкидо обеща да открие в Сърбия школа, в която да се обучават командосите от спецчастите.

Той пожела да съдейства и за привличане на инвестиции в сръбското кино. Американецът смята, че към Сърбия има несправедливо отношение заради събитията от края на миналия век.

Западната преса отбелязва, че Сърбия има традиционни връзки с Русия, а Стивън Сегал е сред западните знаменитости, които хвалят руския президент Путин. Актьорът, който е снимал и у нас, е известен още като писател, продуцент, китарист и заместник-шериф, занимава се с екология и е активист за правата на животните.

Виж още: Актьорите, които изнасят концерти: Стивън, Хю и братята Блус

Преди години Сегал проправи пътя на редица други холивудски имена, които дойдоха да снимат у нас. През 2002 г. в. „Сега“ дори излезе със заглавие: „Стивън Сегал ни се качи на главите“ и описа как „България със затаен дъх след всяка стъпка на екшънзвездата: какво яде, къде спи и в чия пазва зяпа“.

Източник: БНТ