7 съвета как да се предпазим от рак

5
Добави коментар
veleva
veleva

7 съвета как да се предпазим от рак

Според СЗО (Световната Здравна Организация) ракът е един от водещите причинители на смърт в света. Около 12 милиона човека са диагностицирани с рак всяка година, а близо 8 милиона умират от това заболяване. Ако тази тенденция на нарастване на заболяването се запази, през 2030 г. ще има близо 12 милиона смъртни случая годишно.

Разбирането на причините за появата на това смъртоносно заболяване, както и начините за предотвратяване и контролиране на болестта, може значително да намали вредата, която ракът нанася в световен мащаб. Шансът за лечение на много видове рак е определено висок, особено ако се открият рано и се третират по правилен начин. А още по-важно е да вземем подходящи превантивни мерки, които да ни осигурят сигурност и спокойствие.

За да се предпазите от раковите заболявания, Лечебен център Vita Rama ви съветва:

1. Избягвайте консумацията на месо и месни продукти. Световната здравна организация обяви месото и месните продукти за канцерогенни, с твърдението че те са един от водещите причинители на рак в световен мащаб. Според СЗО дори приемът на малки количества месо може да повиши риска от смъртоносното заболяване. За консумиращите месо, най-висок е рискът от рак на дебелото черво – причина за смъртта на милиони хора всяка година.

2. Избягвайте консумацията на пържени храни. Храните с високо съдържание на мазнини (особено много загретите), като тези, които се използват при готвене или претопляне могат да бъдат причинители на рак. Честото консумиране на пържени храни или храни готвени с мазнина, повишават многократно верояността от развитие на рак на дебелото черво. При процеса на готвене се образуват канцерогенни вещества, наречени акриламиди, които увеличават риска от развитие на смъртоносната болест. Най-много акриламиди се съдържат в пакетираните храни като чипс и други видове пържени снаксове.

3. Избягвайте консумацията на млечни продукти. Различни научни изследвания сочат, че млечните продукти допринасят значително за развитие на рак на простатата, тестисите, яйчниците, както и рак на гърдата. Изследвания проведени в Харвард показват, че мъже които консумират млечни продукти повече от два пъти на ден, имат 34% по-голям риск от развитие на рак на простатата в сравнение с мъжете, които не консумират млечни продукти. Освен това консумацията на млечни продукти увеличава киселинността в организма, което само по-себе си е предпоставка за развитие на ракови образования.

4. Избягвайте или спрете напълно консумацията на алкохол. Има много проучвания по целият свят, които разглеждат връзката на алкохола и заболяването от рак. Те сочат, че редовната консумация на алкохол увеличава риска от рак на устата, ларингса и гърлото. Дори 50 грама твърд алкохол на ден удвоява или дори утроява риска от тези видове рак. Има и огромен брой изследвания, които сочат че консумацията на алкохол може да бъде причинител на рак на черния дроб, рак на гърдата и рак на дебелото черво.

5. Спрете цигарите. Най-голям процент от раково болните умират от рак на белите дробове, а главният причинител за този вид рак е тютюнопушенето. При мъжете – 90% от смъртта, причинена от рак на белите дробове се дължи на тютюнопушене, а при жените – 80%. Тютюнопушенето също така води до рак на ларингса, устата, гърлото, бъбреците, панкреаса и стомаха.

6. Увеличете или се хранете основно с растителни храни – пресни плодове и зеленчуци, семена, ядки, зърнени и бобови. Правилното комбиниране и достатъчното разнообразие на тези храни, ви осигурява всички необходими за организма – витамини, минерали и микроелементи. Чрез това пълноценно растително хранене, човек може да подържа отлично физическо здраве, да намали излишното тегло и да балансира всички функции в организма. Резултатът от лечебна гледна точка е намаляване риска от много форми на рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет и високо кръвно налягане.

7. Движете се повече и спортувайте. Физическите активности могат да намалят риска от рак, чрез справяне със заболявания като затлъстяване, намаляване на възпаления, нормализиране нивата на хормоните, подобряване на инсулиновата резистентност и засилване на имунната система. Най-добрите форми на физически активности за превенция на рак са: плуване, крос, йога, бързо и продължително ходене, и каране на колело. Те освен, че намалят риска от рак, също така повлияват много благоприятно сърдечно-съдовите, хроничните заболявания и диабет.

Всички тези съвети, са част от цялостната концепция на лечебна система Vita Rama за здравословен и щастлив живот. Те ще ви предпазят не само от ракови, но и от почти всички видове широко разпространенни заболявания – сърдечно-съдови, високо кръвно налягане, диабет, кожни и други, чак до обикновени настинки.

А ако имате нужда от професионални консултации, услугата Онлайн консултации на Лечебен център Vita Rama е достъпна 365 дни в годината, 24 часа в денонощието, от всяка точка на света.
Вижте тук за повече информация и заявяване!

 

Свързани публикации

Есента е един от най-подходящите сезони за спорт, в който температурите са умерени, а красотата и цветовете наоколо допринасят за допълнително зареждане на организма и позитивно настроение. Ако…

&nbsp повече »  

Свръхтеглото и затлъстяването засягат все по-голяма част от населението на света. Данни сочат , че 65% от световното население живее в страни, в които умират повече хора с наднормено тегло,…

&nbsp повече »  

Днес хората постоянно са атакувани от различните химикали и отрови, съдържащи се в храната, въздуха и водата. Системите в организма ни допълнително се натоварват и функционират затруднено от…

&nbsp повече »