Студеното време не означава скука

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Зимата е хубав сезон, като всички останали.

Зимата може би не е най-любимият сезон на много хора поради ред причини – студ, лед, сняг, къс ден, дебели дрехи, студен вятър и какво ли още не.

От друга страна има не малко почитатели на зимния сезон именно поради по-горе изброените неща.

Истината е, че зимата има своето очарование както всеки един сезон, а и не е нужно всички да харесваме еднакви неща, тогава светът би бил прекалено скучен.

През зимата можете да правите също толкова много и интересни неща, както и през лятото, пролетта и есента.

Като начало можете да се специализирате в пиенето на чай! Със захар, без захар, с мед, с ром, с лимон, с уиски, чист по без нищо… Отварите от билки са не само ароматни, но и много, много полезни, а ние сме ви писали редица пъти за това.

Чаят върви много добре с книга, филм, разговор с приятели, дори и с мълчаливи диалози насаме със себе си. Пробвайте, ако не сте и ще сте уверите.

Похапването на зимнина е другото чудесно домашно занимание, докато навън е студ. Тук обаче има няколко тънкости – първо, трябва да имате зимнина и второ – да не се притеснявате от трупането на излишни килограми.

За последното има лесно решение – йога у дома! Светла Иванова надлежно показва чудесни упражнения, които всеки може да прави вкъщи и да успокоява съвестта си, че не сте се отпуснали съвсем.

Зимата е идеалният момент да прочетете всички книги, за които все не ви остава време, както и да изгледате сериалите и филмите, които желаете. Сгушени на топло у дома (с чаша чай в ръка) е уютно и предразполагащо за четене, слушане на музика, гледане на нещо интересно, или пък писане и рисуване!

За ските и сноуборда като зимна активност е ясно на всички, но пък не всички могат да си го позволят или пък им е интересно.

За сметка на това кънките на лед са изключително забавно занимание, особено ако не падате много-много. Излизане с приятели и един час каране на кънки ще ви ободри, смрази (защото си е студено на леда) и зареди с настроение да продължите забавата на по чаша горещ шоколад.

Моловете, колкото и да са обвинявани като капан за губене на време и пари, предлагат удобството да прекарате няколко часа на топличко, да изгледате някой филм, да хапнете, напазарувате или просто да се пошляете.

След Коледа и Нова година започват истински големите намаления, от които можете да се възползвате.

Хубавото е, че падат цените в различните спа хотели и къщи за гости и можете да си организирате романтичен уикенд с половинката или весело прекарване с приятели някъде извън града. Само трябва да следите за изгодни оферти и да имате желание и възможност да пътувате.

И една активност, която е актуална и желана през всеки един сезон – гушкането smiley Пролет, лято, есен, зима – гушкане трябва да има. В една от книжната поредица „Пилешка супа за душата“ беше казано, че човек има нужда от три прегръдки на ден, за да живее.

Мога да кажа, че съм напълно съгласна с това и мисля, че всички трябва да се стремим към него.

Не се цупете на зимата, тя има и своите положителни страни. Ако гледаме само лошото, ще пропуснем всичко хубаво.

Не се поддавайте на зимна депресия, открийте любимите си занимания и им се отдайте.

Източник: edna.bg