Съвети за цветя, букети и подаръци – какви цветя да подарим

1
Добави коментар
Tribal88

Цветята са най-забележителната и незаменима украса за всеки празник. Букетът може да бъде подарък или основно допълнение към подготвената изненада.
В зависимост от това за кого е предназначен букета, при оформянето му се избират различните растения по цвят и вид. Букетът от цветя трябва да съответства на определения човек и да е съобразен с неговия характер, възраст и пол.

В зависимост от възрастта на виновника за празненството има правила, които трябва да спазвате при избора на цветята. Букетът за младите хора е съставен от цветове в ярки комбинации. Букетът за един мъж на средна възраст трябва да бъде по-умерен. За по-старото поколение е по-добре да предпочетем пастелната цветова гама.

Също букетите са разделени на мъжки и женски. Тук акцентът се поставя при избора на интензивността на цветовете и опаковката на букета. Агресивният мъжки букет е характерен с наситеността на цветовете на растенията в него и контрастността на опаковката. Дамският букет трябва да бъде по-спокоен, без натрапващите контрасти на цветовете. Обикновено, обичайните букети са съставени от растения в една цветова гама, без контрасти.

От голямо значение е опаковката на букета. Тя трябва да е красива и съобразена с вида и размера на цветята. Не е прието да се поднасят цветя, увити във вестник или други хартии. Ако при доставката на букета, той е допълнително опакован, при поднасянето му, тази обвивка се сваля.

Цветя се подаряват при тържества, годишнини, рождени дни и сватби. Въпреки това, можете да подарите цветя и без специален повод. Повярвайте , това ще бъде много по-приятно и неочаквано, отколкото обичайните цветя по празниците.

Поканени на празника, вие очевидно знаете, че вашите цветя не са единствените, затова добавете малка картичка с поздравления. Такъв букет вече ще бъде запомнен от човека, за когото е предназначен.

Когато сте поканени за посрещане на Нова година или друг подобен празник, възниква въпросът, на кого трябва да подарим цветя? На главата на семейството, или на домакинята? Правилният отговор е – на домакинята. Това трябва да направите, след като сте си разменили поздрави.

Никой от нас не е имунизиран от постъпването в болница. Ако това се случи на някой от вашето семейство или приятелите, подарете малък букет с цветя и подкрепете любимия човек по време на болестта му.

Е, нека завършим с факта, че цветя и букети с цветя се подаряват на най-тържествения празник, като сватбата. Въпреки, че съществува определена категория хора, които смятат, че този ден е началото на болезнено страдание. Каквато и да е съдбата на двойките, този ден ще остане завинаги в паметта на младоженците.

Like this:

Like Loading…

Related

Tags: доставка на цветя, доставка на цветя бургас, доставка на цветя в София, доставка на цветя пловдив