Ченге за един ден поведе боксофиса в Северна Америка

1
Добави коментар
krasenk
krasenk

 

Седмата история от сагата „Междузвездни войни” бе детронирана от челото на боксофиса в САЩ този уикенд от друго едно продължение.

„Ченге за един ден: Мисия Маями” с оригинално заглавие Ride Along 2 събра 34 милиона долара в първия си уикенд на масов екран в САЩ и Канада.. Точно две години след появяването си, историята вече има продължение. Тогава „Ченге за един ден” събра 41,52 милиона долара през първия си уикенд.

На втората стълбица е уестърнът „Завръщането“ (The Revenant) на Алехандро Иняриту с Леонардо ди Каприо, който има 12 номинации за наградите Оскар, които ще бъдат разкрити на 28 февруари в Лос Анджелис. Филмът, който може да донесе на Ди Каприо първият му Оскар, събра 29,5 милиона за уикенда и 87,5 миилона за месец.

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ (Star Wars: The Force Awakens) е на трета позиция с 25,12 милиона долара от уикенда и 851 за пет седмици в САЩ и Канада. По света приходите му са 1,86 милиарда долара, което го прави трети по финансов успех след Титаник (2,2 милиарда) и рекордьора „Аватар” (2,8 милиарда). /БГНЕС