Грешки, които не трябва да допускате, когато избирате външни счетоводни услуги

1
Добави коментар
artseo
artseo

 Вече сте решили, че предпочитате да наемете външна фирма, която предлага счетоводни услуги за вашия бизнес. Сега следва нелеката задача да изберете счетоводната къща, която да ви предостави тези услуги. Сигурно сте чели практични съвети какво трябва да направите, за да си гарантирате удачен избор, но сега ние ще ви кажем какво не трябва да правите, за да избегнете грешки.

Не избирайте възможно най-евтините услуги

Този подход не е особено удачен. Качествените услуги струват пари. Не забравяйте, че счетоводителите все пак са квалифицирани, притежават определена експертиза и постоянно актуализират знанията си, защото данъчните разпоредби и закони не менят постоянно. Ако инвестирате по-голяма сума пари в професионалисти, които водят качествено вашето счетоводство, вероятно скоро ще започнете да реализирате печалби.

Не се доверявайте на дадена фирма за счетоводни услуги само, защото се намира в близост до вашия офис

Това е много голяма грешка, която обаче собствениците на бизнеси допускат много често. Възможността счетоводителят да се намира съвсем близо до вас наистина е примамлива, но това стеснява кръга ви от потенциални фирми, чиито услуги бихте могли да използвате. Подобна тактика не е препоръчителна, защото по този начин наистина ограничавате своя избор и възможностите да получите качествено и ефективно счетоводно обслужване.

Не се спирайте на фирма, без да се осведомите за квалификацията и експертизата на счетоводителите

Когато работите с някой, вие трябва да знаете какво може този човек, какви са неговите възможности, с какъв опит разполага и как върши работата си. Не допускайте грешката да възложите счетоводството си на фирма, която не сте проверили.

Не взимайте окончателно решение преди да зададете всички въпроси, които имате

Не се притеснявайте да питате, в това няма нищо лошо. Напротив, въпросите и интересът показват, че искате да направите възможно най-добър избор за бизнеса ви.

Изборът ви не трябва да бъде емоционален, а напълно обоснован

Не избирайте на базата на вашите симпатии или антипатии, а вземете предвид всички важни фактори, които допринасят за удачното ви решение.

Не позволявайте да ви заблуждават относно счетоводните услуги и техните цени

За съжаление, съществуват много недобронамерени фирми, чиято основна цел е печалбата и те си позволяват да заблуждават своите клиенти. Информирайте се подробно как се изчисляват цените за услугите и доколко гъвкави са предлаганите пакети. Обикновено счетоводните къщи имат базисен пакет от счетоводни услуги и всяка промяна в него трябва да се отразява и в цената.

Избягвайки тези чести грешки, вие ще изберете най-добрите счетоводни услуги за вашите нужди и вашия бизнес