Втори сезон на „Фарго“ с премиера през февруари

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Вторият сезон на отличения с наградите „Еми“ и „Златен глобус“ минисериал „Фарго“ е заснет с участието на номинираната за наградата „Златен Глобус“ Кирстен Дънст („Интервю с вампир“), Патрик Уилсън (Angels in America) и звездата от „В обувките на сатаната“ Джеси Племънс. За този втори сезон се завръщат отново и изпълнителните продуценти Ноа Холи (щоурънър/сценарист), Джоел и Итън Коен, Уорън Литълфийлд и Джон Камерън.

Премиерата на този минисериал-антология, състоящ се от 10 епизода, ще бъде излъчена по АМС на 8-ми февруари 2016 г. в 23:00 часа, когато ще бъдат показани два епизода.

Новата част на „Фарго“, състояща се от 10 епизода, ще ни отведе назад във времето в далечната 1979 година в Сиукс Фолс, Южна Дакота, и Лавърн, Минесота, където младият щатски полицейски служител “Лу Солвърсън” (Патрик Уилсън), завърнал се неотдавна от Виетнам, ще разследва пресен “действителен криминален” случай.

Сезон 2 на “Фарго” изобилства от звезди. Сред топ имената в листата са Тед Дансън в ролята на доверения партньор на Лу – шериф Ханк Ларсън, Кирстен Дънст и Джеси Племънс в ролята на двойката Блумкуист и Джийн Смарт в ролята на убиеца Флойд Герхард. Връзката между сезони 1 и 2 се осъществява от героя на Патрик Уилсън, изпълняващ ролята на детектива, изигран в младите му години от Кийт Каръдайн в първия сезон.

Минисериалът “Фарго” е адаптация на класическия игрален филм, носител на наградата на Академията за филмово изкуство, дело на Джоел и Итън Коен. Сериалът, събрал овациите на световната критика, получи забележителните 18 номинации за наградата „Еми“, което го нареди на второ място по общ брой на номинациите сред всички телевизионни програми през 2015 година, като спечели три награди, сред които Наградата за най-добър минисериал; Наградата за най-добра режисура на минисериал или филм (Колин Бъкси); и Наградата за най-добър състав на минисериал или филм (Рейчъл Тенър). Освен това, през 2015 година сериалът бе удостоен и с Наградата „Златен глобус“ за най-добър минисериал и за най-добро актьорско изпълнение (Били Боб Торнтън).

Коментари

comments