Три полезни трика за работа с Microsoft Office

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Как да облекчим работата си с офис пакета

Човек и добре да живее, рано или късно му се налага да работи с офис пакета на „Майкрософт“. Разбира се, има много алтернативи на него, но сякаш той е най-удобен, а и най-разпространен. 

В бизнес среда ежедневно се сблъскваме с документи, изготвени с помощта на програмите от пакета. Без тези програми пълноценната работя сякаш куца.

Как обаче да извлечем максимума от MS Office? Digital.bg дава 3 полезни трика за Microsoft Office, представени от :

1. Отваряне на презентация с PPS

Записването на презентация в PPS формат дава възможност да я отворите като слайдшоу директно с двойно кликване върху файла. Това работи и за .PPSX файлове. Можете да превключвате между PPS и PPT версиите по всяко време, като промените разширението на файла от .pps на .ppt (или обратното).

2. Компресиране на Excel документи с XLSB

Записването на една електронна таблица като XLSB, тоест като Excel Binary Workbook намалява размера драстично (с 50-75%). Този формат обаче не е съвместим с някои по-стари версии на MS Office и офис пакети от трети страни.

3. Увеличаване на съвместимостта на Office файловете

Искате да споделите Office документи с някого, но не сте сигурни дали неговата Office версия поддържа Open XML файлове като DOCX, XLSX, или PPTX? Тогава изпратете файловете в по-стар (отпреди 2007 г.) формат по подразбиране (XLS, DOC, PPT) за максимална съвместимост.

Източник: Digital.bg