Незаконна бариера халоса Соня Колтуклиева :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google / Bulgaria-news

Соня Колтуклиева за малко да пострада тежко от бариерата на незаконен паркинг върху пешеходна зона на пъпа на столицата, пише bulgaria-news.bg.

 

Ето какво написа известната журналистка на личния си профил във Фейсбук.

 

„Как видях звезди посред бял ден!

 

В каскадата от смъртоносни побои и зимни травми,моят случай изглежда незначителен и някак в реда на нещата в изтерзаната ни страна.

Споделям ви преживяното от мен днес, защото в София всеки загражда тротоари и градинки, както му скимне. И това никак не е безопасно, понякога.

 

Та днес, към 15,45 часа ме халоса бариерата на „частен паркинг“ пред централата на Съюза на композиторите… Докато ходех по пешеходната зона срещу Народния театър „Иван Вазов“, загледана надолу към заледеното, отгоре ми падна бариерата, току-що пропуснала излизаща кола. Едва се задържах на краката си, а от носа ми потече кръв, зави ми се свят…

 

Охранителят на офиса на ЦКБ, свидетел на инцидента, ми обясни,че „бариерата се спускала автоматично“…няма нито светлинен, нито звуков сигнал за предупреждение,обаче… В поликлиниката на площад „Славейков“ ме гледаха лекари от кабинет УНГ,хирург и невролог. Благодаря им за милото и професионално отношение! Нямам нищо счупено и ще се размина с болките в носа и уплахата…

Неврологът Д-р Конова ми каза,че съм изкарала голям късмет,задето бариерата не ме е ударила директно по главата,ами само ми е „забърсала носа“…

 

Съюзът на композиторите си е „отцепил“ част от пешеходната зона, а през пролетта до него ще се настани традиционното кафене и оттам въобще няма да може да се минава. А Народният театър „Иван Вазов“, наред с храм-паметника „Александър Невски“, е най-голямата забележителност за туристите и гостите на София. Но на кой ли му пука?!

 

1.09.2015 г. Нова телевизия:

„Бариера затвори част от пешеходната зона пред Народния театър в столицата. В последния месец всички пешеходци в района бяха посрещани от съоръжение с надпис „Съюз на българските композитори”.

„Това е частна собственост, имот на Съюза на композиторите. Собствеността включва не само сградата, но и прилежащата земя към нея”, коментира главният секретар на Съюза Владимир Джамбазов. Бариерата била поставена, за да пречи на автомобилите да паркират в района, обясни той.

От Общината обаче не са съгласни, че бариерата е законна. „Моят екип беше на място, направи проверка и се оказа, че бариерата е поставена без всякакви видове разрешителни. Тя е абсолютно незаконно поставена там. Съставили сме акт и той ще бъде връчен на Съюза на композиторите”, коментира кметът на район „Средец” Вергиния Стоянова.

Бариерата трябва да бъде премахната. Ако това не се случи, следва глоба – от 1000 до 10000 лв.“.