Ясен Тодоров, пУкажи на тия хора колко сА раздаваш!

1
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Факти: Председателят на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров обяснява в сутрешния блок на Нова телевизия мотивите за отказа на вчерашното извънредно заседание на ВСС да предостави разпечатка от мобилната си комуникация:

“Казах на моите колеги, че съм готов да покажа с кого съм имал SMS комуникация и сега на колегата Калпакчиев му казах, ако иска, да заповяда. Но не искам да правим опасен прецедент – да нарушаваме правото на лична кореспонденция по всеки повод. Защото ако днес дадем разпечатки за нашaтa комуникация за половин ден, утре ще дойде някой във вашето студио, ще ме обвини в нещо и ще искате цялата ми комуникация за половин година. Считам, че това не е редно. Този телефон аз ползвам както за служебни, така и за лични цели“

Водещи: “То съдържанието май може да не се изиска, а само разпечатка дали в 12:14 някой е изпратил съобщение до определен номер?“

Ясен Тодоров: “Аз честно казах – имам пет изходящи SMS-а и петте са към жени, не са към телефона на премиера.“

Водещи: Тука някакви проблеми със съпругата си да нямате, внимавайте какво говорите?!

Ясен Тодоров: “Ами вижте сега, аз ви казах – имам много лични SMS-и, част от тях са със строго интимен характер, мога да кажа и със секскуално съдържание понякога, в което няма нищо лошо.”

Размисъл: Интимният и сексуалният живот на председателя на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет не ни интересуват, ама хич. Въпреки че, често личният живот и разбиранията за отношенията мъж-жена също са показателни и говорят много за манталитет, интелектуална мощ, морал, етика, вярност и разбиране за живота въобще. Но – жена му да му мисли. (Може пък да й се е издигнал още повече в очите и тотално да ги възприеме за мъжкар.) Ние няма да се занимаваме със сексуалните му забежки. Много ни е ниско това ниво. Друг въпрос ни мъчи: Какво правят със служебните си телефони председателите на Етични комисии във Висшия съдебен съвет? Е, как какво: пишат sms-и със “сексуално съдържание” на разни “каки”. Не излизат ли много скъпо на данъкоплатците свалките на тези господа? Няма ли да е по-изгодно да разкрием една гореща линия “Hot VSS”, например, на която всички скучаещи по време на заседания членове, да се забавляват. За специални нужди, че то при толкова стрес, да има къде да “разпускат напрежението”.

Толкова е гнусно, че човек наистина “не може да изяде всичко, което иска да повърне” (Макс Либерман). Това ли е нивото на председателите на етични комисии у нас? Има ли по-недостоен начин да откажеш да дадеш разпечатка на телефонната си комуникация? Има ли по-евтин, жалък и жълт разговор за водене на сериозни разговори за демокрация, разделение на властите, реформи и отношения между изпълнителна и съдебна власт. Дъното е спирала, наистина. Ясен Тодоров ни го доказва със всяко свое публично участие. А Вие се възмущавайте от Криско и Гери Никол. Струва ми се, че те са като “пионерчета от детския радиохор”, сравнени с подобни овластени люде.