Официално: „Литекс“ изхвърча от „А“ група

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Изпълкомът на БФС не е гласувал по казуса с ловешкия клуб

„Литекс“ официално е изваден от „А“ група и през следващия сезон ще започне в „Б“ група, стана ясно след извънредното заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС). Освен това ловчанлии ще могат да продължат участието си на 1/2-финала за Купата на България.

След близо едночасово заседание пръв излезе Гриша Ганчев, който, видимо възмутен от случилото се, отказа коментар. След него сградата на БФС напусна Наско Сираков, който заяви, че реално темата „Литекс“ не е била дискутирана и не е било гласувано оставането на ловчанлии в елита, информира Football24.bg.

„Аз лично не искам шампионът на България да се определя в заседателната зала. Бях на мнение, че трябва казусът да бъде подложен на гласуване, но други членове на Изпълкома не се съгласиха“, заяви Сираков.

Ето какво коментира и президентът на БФС Борислав Михайлов: „Изпълкомът с най-добри чувства се опитахме да направим всичко. Ние нямаме право да преразглеждаме решение на Апелативната комисия. От следващото първенство ще играят в по-долна група. „Литекс 2″ ще може да играе в Б група. Не е говорено за класиране и т.н.“

Той коментира и ситуацията в европейската футболна централа УЕФА: „Имаме Изпълком в Нион, а след това конгрес, който не е изборен. Преди да приключат всички дела на г-н Платини, не се знае дали ще има изборен конгрес или г-н Платини ще остане президент. Нищо не ме притеснява.“

Виж още: Официално: Платини и Блатер аут от футболния свят за осем години

Източник: Football24.bg