Кафене в Стара Загора иска такса „дете“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър Нова ТВ

Кафене в Стара Загора поставя условие на клиентите да плащат 50% надценка от сметката си, но не по-малко от 20 лева, ако децата им играят в заведението. Такъв надпис е поставен на началната страница на всяко меню.

По сигнал на клиенти няколко институции вече се заеха с проверка по случая, информира Нова ТВ.

 

Така се е почувствала и друга вече бивша клиентка на заведението, която е сезирала Комисията за защита от дискриминация.

 

„Ако искате да празнувате детски рожден ден и не искате да отидете в заведение с детски кът или искате децата да играят на воля и да правят каквото искат, просто това е цената”, обясни управителят Таня Георгиева.

 

Превантивна мярка срещу инциденти с деца в заведението – това е тълкуването на забраната и на управителя пред Комисията за защита на потребителите.

 

„Родители, които смятат, че като са в заведение, отговорността за децата е на сервитьора, а той не е аниматор – може би те са подразнени от този стикер, но това си е техен проблем”, коментира още Георгиева.

 

Незабавната проверка обаче отчита, че е налице нелоялна търговска практика. Това се казва в официално изявление на Комисията за защита на потребителите.

 

Предстои развитие по казуса и в Комисията за защита от дискриминация.