Българският филм „Колко си хубав“ със сериозни заявки на световните фестивали

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Късометражният филм “Колко си хубав” вече е в официалната селекция на някои от най-големите фестивали за кино в света като: Los Angeles Cine Fest, Los Angeles Independent Film Festival Awards, Barcelona Planet Film Festival, Miami Independent Film Festival, Los Angeles Urban Film Festival 2015 и други, а скоро се очаква да има и номинации за някои от тях, хвалят се организаторите.

Филмът е на режисьора Христо Порязов и е копродуциран от Националния дворец на културата. Личната и много човешка история е за 16-годишно момче, коeто избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. В лентата се изповядва философията, че има само две емоции – страх и любов, а единственият грях, който извършваме e именно страх – моментите, в които любовта отсъства.

„Много се радвам, че един от първите филми, които НДК копродуцира е селектиран на толкова престижни фестивали. Това доказва, че финанси-ращата ни програма работи“, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош.

Създателите на филма го определят като “смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си”.

Актьорският състав включва Роберт Радев, Милена Стоноевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор – Иван Палейков. Продуценти са Белана Средкова и Красимир Порязов, съвместно с НДК.

Любопитен факт е, че актьорът Роберт Радев, изпълняващ ролята на подрастващото момче, за първи път застава пред камера, а Милена Стоноевич, която влиза в образа на майката на младежа, освен актриса е и режисьор.

“Колко си хубав” ще бъде представен в Националния дворец на културата в първите месеци на настоящата година.

Коментари

comments