Интриганти от всички страни, обединявайте се!

10
Добави коментар

По принцип избягвам да се изказвам под публикации, с чиито твърдения не съм съгласен. Така е, защото отдавна съм се убедил: хората колкото мразят да ги цензурират, толкова по-ожесточено налагат цензура на другите, стига да получат възможност. А и вярвам, че когато някой има страница, профил или блог, негово право е да пише каквото пожелае. Естествено, без да обижда другите.

Скоро направих изключение. 

 След като на няколко пъти видях профил на миловидна девойка, пласираща неуместни изказвания и откровени лъжи във виртуалното пространство, реших да се изкажа при нея. Викам си: може да не знае момичето, дай да я образовам малко, та да не се излага. Сторих го с обичайния културен тон, на което тя отвърна с брутални обиди.

Тази жена на няколко пъти алармираше: „Америка ни напада! Американците се готвят да ни бомбардират!“ (може би търси асоциация с бомбардировките по време на Втората световна война – доста непочтено). Обясних й, че не е честно да стресира така хората. Някой може да повярва, след което да получи инфаркт. Още повече не САЩ, а Русия заяви в прав текст, че ни разглежда като мишена. Жената не отговори, но после пак алармираше “добронамерено“ за същото. 

Значи явно целта е да всява страх и паника.

Когато няма какво да отговори, девойката обявява опонента си за соросоид, трол или друго от сорта. Така правят нечестните хора спрямо инакомислещите. Аз също бих могъл да я определя като трол или путлерист, но не го правя, докато не се убедя, че умишлено нагнетява ситуацията. 

Е, вече се убедих.

“Радетелката са свобода“ сътвори нещо невероятно: сайтът “Дневник“ захранвал с линкове соросоидни медии. Как ли не е видяла, че там всеки може да си остави линка? 

Явно чете и помни избирателно.

Сякаш не се бе изложила достатъчно, та изтърси, че по групите във Фейсбук нарочно пласират на по-предни позиции соросоидни публикации. Явно наблюдава само тези, които защитават Европа и Америка. Кои да бъдат най-отгоре, след като там публикуват американофили? По подобен начин в русофилските групи почти всичко хвали Путин, но госпожицата не го вижда или не иска да го признае, защото не й изнася. 

Което вече я уличава в умишлена лъжа.

Това заключение се потвърди от отговора й. Аз обясних, че най-отгоре излизат последните публикации и тези с най-новите коментари. Мислех, че е всеизвестно. Тя със сигурност го знае, но се прави на луда, за да насажда страх и омраза. Ето защо ми върна “да не й ги разправям тия“, съпроводено с нечестни обиди, които изобщо не съответстваха на културния ми тон. Просто исках да помогна, ала тя няма нужда, тъй като и сама знае, че съм прав. Ако не е знаела, щеше поне да се замисли. Незабавното отричане издава, че е наясно с истината.

Опита да ми излезе с “довод“: Фейсбук сами признали манипулациите. Само че те са признали нещо съвсем друго: направили експеримент и той е приключил. Не както го представя госпожицата: едва ли не постоянно пласират неприятни за нея публикации. А русофилските кой пробутва на преден план в червените групи, след като не обслужват САЩ? Отговорът на този въпрос ще обясни колко е нечестно да се бърбори за “толериране на соросоиди“.

На госпожицата обаче това не й върши работа, понеже ще я лиши от възможността да пуска хейтърски статуси.

По-късно видях, че със следващия си пост подиграва някакви хора, които събират пари за операция. Това вече е още по-долна злонамереност. Нечовешка! 

Общо взето, стилът е същият като на Волен Сидеров и Атака – манипулации, лъжи, подстрекаване към омраза и агресия. Не знам специално ли подбират хейтъри, там ли ги обучават? Във всеки случай това са изключително опасни хора. Те искат само да грабят чуждото, използвайки форсираното от тях противопоставяне между гражданите. Не ми се мисли какъв черен мрак ще падне над България, ако получат власт. Ще има бухалки, концентрационни лагери, газови камери и всички подобни ужаси – за всеки човек с неудобно лично мнение. По комунистически образец го представят като “българщина“, но няма нищо общо с Родината. По случайност живеят тук. Същото биха правили във всяка друга държава, обслужвайки които и да е интереси, стига да им платят или да имат някаква друга изгода.

Подобни

Изкуство или насаждане на омраза към чужди народи?