Барселона мачка и без Меси и Суарес (ВИДЕО)

1
Добави коментар
sapa84
sapa84

 Мунир Ел Хадади и онлайн  опънаха мрежата на баските

Барселона спечели с 2:1 гостуването на Атлетик (Билбао) на стадион „Сан Мамес“ в първата среща от 1/4-финалите за Купата на краля. Големият отсъстващ беше Лионел Меси, който е контузен. Аржентинската звезда и наказаният Луис Суарес изобщо не пътуваха за двубоя, а в атака Неймар си партнира с Мунир Ел Хадади и новото попъление Арда Туран.

На вратата застана Марк-Андре тер Стеген, а Сержи Роберто замести на левия фланг на отбраната Жорди Алба.

В 18-ата минута Мунир Ел Хадади даде преднина на каталунците след пас като по конец на Иван Ракитич. В 25-ата и Неймар опъна мрежата на баските, които до края имаха сили само за почетен гол. В 89-ата минута Ариц Адуриц отбеляза за крайното 1:2.

Баските започнаха по-активно, но шансовете, открили се пред Микел Сусаета и Иняки Уилямс не доведоха до гол във вратата на Барса. Постепенно избраниците на Луис Енрике напипаха ритъма и започнаха да застрашават домакините. Пропуски направиха Дани Алвеш и Неймар, а в 18-ата минута резултатът вече беше открит. Ракитич изведе отлично Мунир Ел Хадади при контраатака и младокът се разписа отблизо – 0:1.

В 25-ата каталунците нанесоха нов удар, като този път имаха известна доза късмет. Яго Ерерин излезе напред, но не уцели топката, Аймерик Лапорт пък се подхлъзна и Неймар се възползва, удвоявайки аванса на Барса – 0:2.

Малко преди почивката баските претендираха за дузпа за нарушение на Хавиер Масчерано срещу Ариц Адуриц, но реферът остана безмълвен. В добавеното време Хави Ерасо пропиля добър шанс за намаляване на резултата.

Втората част започна с пропуски на Мунир за Барса и отново Ерасо за Атлетик. Домакините атакуваха повече, но Тер Стеген не беше затруднен. В 89-ата минута обаче му се наложи да вади топката от мрежата си, след като Адуриц се разписа с изстрел под гредата за крайното 1:2.

Реваншът на „Камп Ноу“ е следващата седмица – на 27 януари, като каталунците определено са фаворит, още повече, че през уикенда разбираха Атлетик (Билбао) с 6:0 именно на своя стадион в мач от Примера дивисион.

Атлетик (Билбао) – Барселона 1:2

0:1 Мунир Ел Хадади (18), 0:2 Неймар (25), 1:2 Ариц Адуриц (89)