Защо сексът е нужен?

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Сексът е част от живота на всеки човек. Без съмнение, който прави секс е много по-щастлив и спокоен. Но освен наслада, сексът е и лекарство. Ето още информация защо той е нужен.

**Сексът удължава живота. Установено от учени е, че колкото по-често правиш секс, толкова по-големи шансове имаш да станеш дълголетник. Плюс това изследванията показват, че половата активност влияе върху продължителността на живота значително по-силно, отколкото материалното положение.

**Намалява се теглото. Сексът също е физическо упражнение (не напразно при възбудения човек честотата на пулса се увеличава със 70 до 150 удара в минута – колкото при тежкоатлет по време на вдигането на щанги), а един полов акт изгаря толкова калории, колкото 15 минути тичане на пътечка за бягане. Освен това съкращенията на мускулите по време на занимания със секс укрепват мускулатурата на таза, бедрата, корема, ръцете, а и по време на полов акт в кръвта се отделя хормонът тестостерон, благоприятно въздействащ на опорно- двигателния апарат.

**Подобрява настроението. Това се обяснява не само с чисто психологическото удовлетворение, изпитвано от човек след полов акт. Твърди се, че подобряването на настроението е свързано с изменението на хормоналния статус на организма, обусловен от активирането на определени центрове в главния мозък.

**Намалява вероятността от заболяване от грип. В кръвта на хората, редовно занимаващи се със секс, се съдържат 30 на сто повече антитела, отколкото при въздържателите. Това е причината те по-рядко да се разболяват от грип.

**Подобрява се състоянието на пикочния мехур. Половият акт е прекрасна гимнастика за мускулите на пикочния мехур. Това занимание предотвратява развитието на цистит и други неприятни заболявания.

**Подобрява състоянието на простатната жлеза. Доказано е, че между честотата на еякулация и вероятността от развитие на рак на простатата има добре изразена обратна връзка. Предполага се, че при производството на семенна течност от кръвта се извличат много канцерогенни вещества, които след това се изхвърлят от организма заедно със спермата. Съответно, ако мъжът се занимава със секс, канцерогените не успяват да навредят на простатата му. А ако ограничава себе си от тази дейност, вероятността от развитие на рак на простатата при него нараства почти с 30 на сто.

Източник: teenproblem.net