Рецепта за вкусна пене салата с патладжан, спанак, пармезан и зехтин – Био магазин Bio Drink

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Тази рецепта за Пене салата е бърза и лесна за приготвяне. Освен това е много вкусна и ще спомогне за поддъражето на здравословния хранителен режим на цялото семйство!

Рецепта за салата с паста Пене:

500 гр. Пене (Baule Volante био пене) 2 средно големи патладжана 1 връзка спанак 3 с.л. настърган пармезан Зехтин за овкусяване (Био зехтин екстра върджин с босилек Biologicoils) сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне на Пене салатата:

Пенето се сварява според указанието на опаковката (Baule Volante Био пенето се сварява за 7-9 мин.), отцежда се и се изсипва в дълбок съд. Патладжаните се нарязват на ситни кубчета и се задушават в масло, добавят се и маслините и нарязаният спанак. Подправят се с черен пипер и сол. Когато са готови се добавят към пенето и хубаво се объркват. Добавят се със зехтинът с босилек и настърганият пармезан. Готовата Пене салата може да се сервира топла или студена! 

Baule Volante Био пенето е произведено от твърда пшеница сорт Senatore Cappelli и това позволява при приготвяне то да остава ал денте т.е. крехко, но твърдо. Това освен страхотен вкус, гарантира и чудесен външен вид на ястието.

Био екстра върджин зехтина с босилек Biologicoils е произведен от висококачествени био маслини, подбрани билки и аромати. Особено подходящ е за овкусяване на салати, пици и брускети.