Предимството на печките на пелети пред печки на дърва. New

1
Добави коментар
georgi1337
georgi1337

Пелетните печки правят нисък дим и са безвредни за околната среда, но какво точно ги прави различни от печките на дърва? Печките на дървени пелети обикновено са по-малки и торбата с пелети е с размерите на една торба с мулч. Това прави пелетите лесни за съхранение и транспорт. Печките също са лесни за употреба, просто запълвате бункера на печката с пелети и натиснете възпламенителя, за да започне да гори. В зависимост от размера на бункера на печката, може да се наложи да бъде зареждана само веднъж дневно. Огънят се намира в топлинна кутия вътре в печката, така че отделя по- малко от дим. Също така външната страна на печка остава студена. Пелетите оставят значително по- малко пепел в сравнение с дървата за огрев и също отделят по- малко креозот, който е най- честата причина за пожари в комините. Дървените пелети са направени от рециклирани материали и имат много ниско съдържание на влага. Заради това, че са много сухи, пелетите отдават по- голяма топлина и по- малко цапат, отколкото дървените печки. Печките с дървесни пелети също отделят по- малко замърсители от камините на дърва. Много от природозащитниците също считат печките на пелети за въглеродно неутрални. Дървесните пелети също са евтини. Можете да ги закупите и в по- малки количества в сравнение с разходите за закупуване на дърва за огрев, които трябва да купувате на кубик. Подходяща топловъздушна пелетна камина е тази: http://eurotherm.org/%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%81-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0/%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8/orchidea-detail.html

През последните десет години сме имали много малко възможности за понижаване на сметките си за отопление. Но днес, с напредването на технологиите, все повече собственици на жилища търсят по- добри и по- евтини начини да отопляват домовете си и да задържат топлината. Разходите за отопление с петрол, газ и електричество е прекалено скъпо.

Печките с дървени пелети и печките на няколко вида горива, ни дават нов, ефективен начин за отопление на домовете и ограничаване на енергийни разходи. Печките с дървесни пелети и печките на различни горива имат значително по- ефективна топлинна мощност и могат да заменят традиционните начини на отопление. Освен това, те добавят атрактивна фокусна точка до всяка стая и я затоплят. Отоплението с печки стана много популярно през последните няколко години, а печките на пелети са любимите сред тях. В резултат на това, пелетните камини и печките с няколко вида горива са станали по- привлекателни и ефективни с течение на времето, съответстващи на всеки дом, всяко пространство и всеки интериор. Добрата новина за потребителите е, че печките на пелети вече са конкурентни, постоянно се актуализират и подобряват, като същевременно пазарът ги поддържа изключително достъпни. В зависимост от големината на жилището и печката на пелети, собствениците на жилища могат да отопляват целия си дом или могат ефективно да допълнят съществуващата отоплителна система, да увеличат топлината на дома и отоплителна ефективност.