Рецепти за бързи десерти!

1
Добави коментар
biomall
biomall

Споделих ме с Вас няколко предложения за бързи вечери. След като може да се спретне бърза вечеря, значи може да се спретне и бърз десерт, нали така. Нека Ви представим няколко идеи за бързи, лесни и много вкусни десерти.

Сладкиш едно

Ще започнем с едни много лесни сладки. Трябват Ви 3 яйца, 3 чаени чаши захар, същото количество мазнина, 10 чаши брашно и едно бурканче мармалад, по Ваше предпочитание. Трябва да разбиете яйцата и захарта заедно и постепенно да прибавяте брашното, мазнината и пакетче сода към сместа. От тук нататък всичко е изключително лесно. Трябва да направите топчета, които да изпечете, а след това да ги свържете с помощта на мармалада.

Вкусен сладкиш номер две

Идва време и за един изключително вкусен сладкиш. Трябва да знаете, че естествено не е нужно да спазвате рецептата стриктно, има хора които предпочитат този сладкиш по-сладък, а други с повече какао. Така, а сега рецептата и необходимите продукти. Трябва Ви 1 кофичка мляко, 1 или 2 чаши захар, половин чаена чаша олио, 2 яйца, 2 чаши брашно и какао според предпочитанията, по принцип дозата е с 3 супени лъжици. Приготвянето е изключително лесно, като игра. Всичко се обърква и се изсипва в тава, след като се изпече, докато е още горещ, сладкиша се намазва с течен шоколад или със смес от маргарин, какао и захар.

Кокосов десерт

Ако обичате кокос ще Ви предложим една рецепта за кокосови сладки. Трябват Ви 400 грама смлени кокосови стърготини, 4-5 супени лъжици кокосово масло и 3 лъжици мед, които да се добавят към стърготините. Продуктите трябва да се объркат много добре, а след това да се оформят топчета или други формички по лично Ваш избор, все пак Вие сте майсторът. След това трябва да се изпекат на 150 градуса около 15-20 минути. През това време можете да разтопите малко шоколад, който после да използвате за глазура.

Десерт номер четири

Така имаме още предложения, все пак става въпрос за десерт, кой не обича сладките десерти след ядене. Трябват Ви 4-5 печени ябълки, 100 грама пудра захар, същото количество предварително смлени орехи, 300 грама смлени бисквити, лъжица канела и 2-3 пакетчета ванилия. Всичко се разбива до получаването на крем, който се оставя в хладилника докато изстине и се поднася, за подслаждане на деня.

Сладкиш номер пет

Ще Ви предложим още един сладкиш, за който не се изисква печене. Десертът е шоколадов. Необходимите продукти не са много: пакетче смлени обикновени бисквитки, няколко лъжици ликьор или друг сладък алкохол, 150 грама масло, 1 чаена чаша пудра захар и 100 грама шоколад. Всички продукти с изключение на шоколада се объркват до получаване на хомогенна смес. От получената смес може да направите различни формички, които после да декорирате с разтопеният шоколад.