Как да изберете фирма, на която да възложите изработката на онлайн магазин?

2
Добави коментар

Как да изберете фирма, на която да възложите изработката на онлайн магазин?

Вече сте решили, че ще стартирате бизнес, свързан с онлайн търговия и ще възложите създаването на електронния магазин на фирма, която се занимава професионално с това. В страната обаче съществуват десетки и дори стотици такива фирми, както и специалисти, работещи на свободна практика, което значително затруднява избора ви. Предлагаме ви няколко изпитани съвета, които ще ви помогнат да изберете фирма за изработка на онлайн магазин, така че да получите отличен краен резултат.

Направете проучване в интернет и набележете няколко фирми или специалисти на свободна практика. Информирайте се за проектите, по които са работили до момента и разгледайте създадените от тях сайтове. Опитайте се да научите повече за цените, които предлагат за създаването на електронен магазин, който да отговаря на вашите изисквания.

Стеснете кръга и изберете няколко фирми, които да проучите по-внимателно. Разгледайте техните интернет сайтове. Обикновено фирмените сайтове могат да дадат значителна информация. Ако в сайта са налични всякакви форми за контакт, фирмата най-вероятно е надеждна. Ако подобна информация липсва или е скрита, най-добре е да потърсите друга фирма.

Потърсете коментари и отзиви на клиенти. Те обикновено са показателни за работата на фирмата и могат да дадат добри насоки. Така от списъка ви ще отпаднат още няколко фирми и ще останат два или три кандидата.

На този етап е най-добре да се свържете с тях и да осъществите личен контакт. Уговорете си среща с представители на фирмите и разговаряйте с тях, за да разберете дали могат да предложат услугата, от която имате нужда.

Друг вариант е да попитате приятели и познати за препоръки. Те ще ви предложат надеждни фирми, които са използвали и от които са доволни.

След като вече сте избрали една фирма или специалист, е време да уточните всички детайли преди старта на изработката на онлайн магазин. Това е много важно условие за успешен краен резултат. Изложете вашите очаквания и изисквания, и се вслушайте в съветите и предложенията на професионалистите. Всички подробности трябва да бъдат уговорени предварително, за да се избегнат грешки и проблеми. Препоръчително е по време  на целия период да сте на разположение за доуточняващи въпроси и разяснения.

Like this:

Like Зареждане…