Румен Овчаров: Държавата трябва да каже защо горивата не поевтиняват

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър Нова ТВ

Трябва да се види дали има пазар на горивата в България. След това трябва да се уточни кой внася горивата в страната и има ли контрабанден внос. На последно място трябва да се установи кой търгува с тези горива в държавата. Това заяви пред Нова ТВ бившият министър на енергетиката Румен Овчаров на въпрос защо въпреки ниските цени на петрола, бензинът и дизелът поддържат високи цени.

 

„Като българи можем да бъдем доволни, че имаме една от най-добрите рафинерии Лукойл-Нефтохим. Тя работи добре, качествено и направи доста голяма инвестиция“, каза Овчаров.

 

„Либерализацията на горивата няма да доведе до ниски цени, така както няма да се намалят цените на електроенергията след либерализацията. Не бива да се заблуждаваме, не трябва да очакваме в България да има най-ниските цени на горива и електричество“, поясни Румен Овчаров.

 

 

„БСП не успя да се превърне в алтернатива на сегашното управление, нито в истинска опозиция”. Това заяви в ефира на „Събуди се” бившият министър на енергетиката Румен Овчаров.

 

Според него причината за това е, че социалистите не се разграничили ясно от управлението на Пламен Орешарски.

 

Овчаров заяви още, че по всяка вероятност тази година ще има предсрочни избори.

 

Политикът смята, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е допуснала „най-големия гаф, случвал се досега”.

 

„Не може да казва, че не е длъжна да пази бизнесмени, разхождащи кучетата си, както и, че всеки, който я критикува, е заплаха за националната сигурност”, категоричен бе Овчаров.