7 Съвета, Които е Време да Приложите във Вашия Уеб Сайт

1
Добави коментар
dre111
dre111

7 съвета, които е време да приложите във Вашия уеб сайт

1.В уеб сайта има много текст

Средно, интернет потребителите четат около 30 % от текстът, поместени на една уеб страница. Съобразете се с това, когато създавате съдържанието на Вашия уеб сайт. Осигурете интересен текст на местата, където това е необходимо, а останалата част от информацията, поднесете по по-динамичен начин (използвайте снимки и видео материали). Те приковават вниманието и могат стремително да повишат посещаемостта на уеб сайта Ви.

2.Уеб сайтът се зарежда бавно

Според проучвания, 40% от интернет потребителите ще напуснат даден уеб сайт, ако времето му за зареждане отнеме повече от 3 секунди. Необходимо е регулярно да проверявате за колко време се зарежда уеб сайт и при нужда, вземете мерки.

3.Уеб сайтът не работи на мобилни устройства

Всъщност, 60 % от общото интернет потребление идва от мобилни устройства, което означава, че уеб сайтът Ви трябва да може да се визуализира на екрани от всякакъв размер.

Той трябва да е напълно responsive, така че посетителите да могат да разглеждат всяка негова страница, независимо от вида на устройството, което използват в момента.

4.В уеб сайта има изскачащи реклами

Не е учудващо, че около 90-95 % от интернет потребителите не харесват изскачащите реклами. Те прекъсват потребителското преживяване.

Затова, трябва да сте сигурни, че рекламите и формите за регистрация във Вашия уеб сайт са направени, така че да дразнят възможно най-малко. Направете ги малки и лесни за пренебрегване от хората, които не се интересуват от тях.

5.В уеб сайта има видео, което се пуска автоматично

Всъщност, е най-ненавижданата тактика на интернет маркетинг. Автоматичното пускане на видео е функционалност, която автоматично пуска видео съдържание, когато потребителят зареди уеб сайта или скролне до определена позиция на интернет страницата.

Това е техника, която цели да привлече вниманието на потребителите, но специалистите по маркетинг трябва да се запитат дали раздразнението на потребителите си заслужава ползите, които евентуално биха извлекли от тази рекламна тактика.

6.Уеб сайтът не осигурява качествено потребителско преживяване

Фирменият уеб сайт използва съвсем различна платформа от тази, с която е изработен онлайн магазина и кликването на бутона „Купувам” зарежда друга интернет страница. Употребата на различни видове софтуер води до лошо потребителско преживяване.

Затова, се постарайте уеб сайтът и онлайн магазинът Ви да бъдат изработени с обща платформа. Така процесът на онлайн пазаруване ще стане много по-приятен и лесен.

7.Клиентите не могат да се свържат с отдела за обслужване на клиенти

Уеб сайтът трябва да служи като портал за двустранна комуникация между потребители и бранд. Без информация за контакти, клиентите обикновено остават разочаровани.

Благодаря ви, за отделеното време надявам с тази кратката публикация да ви е била полезна и интерестна. Моля ако имате предложение и идей за публикация да ги споделите с мен на пощата ми: [email protected]

Автор: Красимир Гарев