Българска певица прикова вниманието на радио Би Би Си

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Една от иконите на българската електронна сцена Невяна Цветкова, позната с псевдонима си DIVA Vocal наскоро се завърна от турне в Обединеното кралство. Гостуването й беше организирано директно от местни клубове, а сценичните й изяви и творбите й предизвикаха такъв интерес, че беше лично поканена за интервю в радио Би Би Си.

Слънчевото излъчване на певицата озари водещия Дан Чизхолм на дългогодишното радио предаване „The Late Show“. В ефира на Би Би Си прозвучаха официално издадените кавъри на „Here comes the rain again“, „Your Love“, а текстове на авторските й парчета впечатлиха опитния водещ. От личното й творчество бяха излъчени ROCK DJ, TIME TO SAY GOODBYE и MY SECRET CONFESSION, създадени по музиката на Andrey Exx, DJ Tarkan и Петър Филипов (PEPO).

По време на интервюто водещият се опитва да говори на български език и призовава всички да посетят страната ни, защото България е една прекрасна дестинация и ако всички хора са така положителни, зареждащи и живи като DIVA Vocal, задължително трябва да се посети.

„За двата дена предшестващи интервюто, водещият се беше подготвил изключително добре!“ – сподели с нас DIVA Vocal.

„Беше се запознал в детайли с моята творческа автобиография, изгледал и петте ми официални видеоклипа и прослушал всичките ми издадени песни, публикувани в социалните мрежи. Опитът му да говори на Български език ме хвана напълно неподготвена и удивена от високият професионализъм и любов, с която там си вършат работата. Публиката ме посрещна изключително топло и вече подготвят следващото ми турне през юли. И въпреки че заведенията бяха с английска публика и в двата клуба се срещнах и запознах с българи, чиято гордост от невероятния ми успех се усещаше“.

Човека, поканил Diva, я чува да пее съвсем случайно по време на почивката си в заведение в Слънчев Бряг и моментално се влюбва в гласът и неповторимото й сценично присъствие. Проучва творчеството й и малко по късно я кани за честването на 35 годишнината на своето заведение. Друго нейно участие е било в сградата, в която е пял и самият Дейвид Боуи в зората на своята кариера.

Коментари

comments