Ураганът „Джонас“ връхлетя САЩ – ВИДЕО LIVE | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ИСТИНСКА ЗИМА
Ураганът „Джонас“ връхлетя САЩ – ВИДЕО LIVE
Досега 10 души са загинали, в близките 36 часа в различните райони на столицата на Съединените щати и околностите й могат да паднат до 50-80 см сняг.

23 Януари 2016 10:40
0

принтирай

|

текст

 

Снеговалеж, който по думите на синоптиците, може да стане исторически, е започнал във Вашингтон – съобщана CNN.

Засега ситуацията не е критична, но специалистите предполагат, че снежната буря ще продължи до неделя сутринта. По различни оценки, в близките 36 часа в различните райони на столицата на Съединените щати и околностите й могат да паднат до 50-80 см сняг. За града, разположен в топлите географски ширини, подобна ситуация е необичайна.

Обилният снеговалеж в източните райони на САЩ е довел до 989 пътно-транспортни произшествия в американския щат Вирджиния. По данни на полицията , в резултат на аварии, 793 автомобила са получили повреди и са „извадени от строя“. В петък източното крайбрежие на САЩ бе връхлетяно от силна зимна буря. В събота снеговалежът продължава, като е придружен с вятър.

 

Winter Storm #Jonas dumping at the @uscapitol early Sat. morning with 8″ so far. #blizzard2016 pic.twitter.com/kdclbALD1k
— The Weather Channel (@weatherchannel) January 23, 2016

 

Един човек е застрелян, след като се опитал да помогне на заседнал в снега автомобил в американския щат Северна Каролина, съобщава ITV. Трима души се притекли на помощ на заседнал в снега автомобил в Катуба. Предполага се, че шофьорът на заседналия автомобил е бил под въздействието на опияняващи вещества. Той излязъл от превозното средство и открил огън по притеклите му се на помощ. Двама от тях успели да избягат, а един е бил прострелян смъртоносно.

 

Още двама души за загинали в тежки катастрофи, свързани със заледяванията на пътя и лошите атмосферни условия в Северна Каролина, с което общият брой на жертвите до момента достига 10 души.

В американският щат Вирджиния стихията е станала причина за 989 ПТП само за първите няколко часа след началото на снежната буря в петък. За същия период многобройните аварии са спрели от движение 793 автомобила.

Снежната буря връхлетя дори Белия дом. Ето така работи президентът Барак Обама.

 

President Obama works in the Oval late this afternoon. pic.twitter.com/uhqxPhVbhk
— petesouza (@petesouza) January 22, 2016

Националната метеорологична служба е издала предупреждения за федералния окръг Колумбия и Балтимор, че бурята ще е най-силна между 1 часа сутринта и 1 часа следобед местно време и е препоръчала на жителите да останат по домовете си.

 

I only caught the end, but it’s snow thunder! @just1nbruce pic.twitter.com/DvxjrBxaug
— Jessica Binkley (@TheRealJB86) January 22, 2016

По данни на синоптиците, в Южен Мериленд се развиват условия за силни снеговалежи с градушки. Очакванията са снежната покривка във Вашингтон да достигне до 45 см, а преспите – до 1 метър. Управата на града е съобщила, че общественият транспорт няма да работи от петък вечерта до понеделник сутринта.

Повече от 7000 полета са отменени както по вътрешните линии, така и до дестинации в чужбина. 

 

@AmericanAir happy to help! pic.twitter.com/SdL16LWbIa
— jeremy (@xjeremymx) January 22, 2016

По различни данни, между 80 и 130 хиляди души са останали без електричество в Източните щати.Губернаторите на девет щата – Мериленд, Вирджиния, Тенеси, Кентъки, Северна Каролина, Джорджия, Пенсилвания, Западна Вирджиния и Делауеър – са въвели извънредно положение.

Снежната буря промени дори модата и американките няма да могат да носят дрехите, които най-много предпочитат. 

 

9 fashion essentials you need to survive winter storm #Jonas: https://t.co/XfERG98lX1 #blizzard2016 pic.twitter.com/5vfvAjZ2F9
— InStyle (@InStyle) January 23, 2016

 

Приблизително една четвърт от населението на САЩ е на пътя на стихията, като близо 30 милиона души живеят в градове, в които вече са обявени предупреждения заради обилните снеговалежи.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, предупреди, че истинска заплаха за Ню Йорк и Ню Джърси са не снеговалежите, а потенциалните наводнения. „Между снега и наводненията, лично аз съм по-разтревожен за наводненията“, каза той на пресконференция в петък.

 

Blizzard warning is in effect early Saturday morning through Sunday afternoon for NYC and Long Island: https://t.co/ytkYAqOiCP
— Andrew Cuomo (@NYGovCuomo) January 22, 2016
Пристигането на бурята съвпада с пълнолунието, което гарантира, че силните ветрове заедно с високият прилив ще предизвикат значителни наводнения.