Студентските съвети: Някой се опитва да ни злепостави

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Ангел Георгиев със Стоичков, Дневник

„Някой се опитва да злепостави Националното представителство на студентските съвети и се опитва да спечели изборите“, заяви за Скандал Мариян Миков от администрацията на организацията. Това изказване идва след като студенти възстанаха срещу нагласените избори за ново ръковдство на съветите. Според него общото събрание се свиква по правилник от години и традиционно се състои от 1 до 10 февруари. Миков твърди, че предната статия, която описва скандала петни името на организацията.

„Сегашният председател Ангел Георгиев няма комунистически корени. Той няма нищо общо с бившия ректор на Свищовския университет“, каза Мариян Миков. По думите му Яна Вангелова, която е кандидат за председател не е свързана с Георгиев и не е негова дясна ръка. В момента тя е зам.-председател на студентските съвети.

„Организацията не е участвала в учредяването на политически партии и протести. Нито е плащала наем на зала „Арена Армеец“ за движението „Орлов мост““, обясни Миков. Той допълни, че Националното представителство на студентските съвети е създадено през март 2000 г. Годишният бюджет възлиза на около 50 000 лв, а не 250 000 лв. С промените в закона щял да достигне около 90 000 лв.

Екип на „Скандал“