Лиляна Павлова: Реалната цена на винетката е 150 лева

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Дима Максимова – 24 часа

„Реалната цена на винетката е около 150 лева, ако имаме само винетен стикер”, заяви във Велико Търново регионалният министър Лиляна Павлова, информира Нова ТВ.

 

„Искам да въведем ТОЛ – таксата, за да може да променим системата и да не разчитаме само на винетни стикери.  Винетката трябва да остане само за леките коли”, каза още тя.

 

Регионалният министър обясни, че графичният дизайн на винетките е секретен, за да не може всеки да си направи фалшива винетка. 

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преряза лентата на втория блок във Велико Търново, саниран по линия на програмата за енергийна ефективност.

 

„Пожелавам на всички съседи, сега като видят колко по-хубаво и по-топло е да живееш в саниран блок, да имат повече стимул и желание да се включат в програмата. Защото при всички сгради, които ние санирахме, виждаме спестяване и намаляване на разходите за отопление. Хората, които живеят в тях плащат от 40 до 60% по-ниски сметки за отопление“, каза министър Павлова, пише 24 часа.

 

Тя припомни, че на територията на цялата страна са финансирани общо 159 сгради, като във Велико Търново те са 4. От тях общо 156 са напълно готови.