Заснемане на продукти на бял фон

1
Добави коментар

Заснемане на продукти на бял фон

Ако има нещо което несъмнено е важно, когато говорим  за електронна търговия, това е че усещането за качество и надеждност на вашите продукти зависи от качеството на вашите продуктови снимки.

Най-често в електронните магазини се използват снимките на бял фон. При белият фон цялото внимание е фокусирано върху продукта. Цветните и разнообразни фонове от своя страна могат да бъдат добро попълнение, но доста често се конкурират с продукта, който всъщност вие искате да заема централно място и могат да отклонят част от вниманието на потенциалният клиент.

Продуктовите снимки на бял фон са се наложили като стандарт още от времената, когато не разполагахме с достатъчно бърз интернет, заедно с ограниченото хостинг пространство, именно тогава размера на снимките беше от голямо значение, а тъй като чисто белия фон не съдържа почти никаква информация, файловете са значително по-малки, сравнени с разноцветен фон.

Друго скрито предимство на белия фон е от чисто дизайнерска гледна точка. Когато продукта е заснет изцяло на бял фон, в последствие вашият дизайнер може много лесно да изреже обекта и да го вгради във всякакъв друг дизайн. Също така ако интернет магазинът ви използва бял фон за страниците си, поставяйки продуктови снимки на бял фон, те ще се слеят с бекграунда и така ще е видим единствено продукта, без досадно разминаване на цветове и своеобразната „рамка“ на снимките.

Противно на масовото разбиране, доброто заснемане на продукти на бял фон не се прави в продуктова палатка. Даже напротив, заснемането в палатка доста често ще доведе до посредствен резултат. Нужно е специализирано осветление и сложно подреждане, за да се постигне максимално добър ефект, поради което ви съветваме да ползвате услугите на професионалист.

Въпреки всичко изброено, заснемането на продукти на бял фон не винаги е най-добрият избор. Трябва да се вземат предвид много фактори относно визията, която искате да постигнете преди да сте сигурни какъв тип заснемане ще бъде най-подходящ. Не се колебайте да се свържете с нас  за безплатна консултация, относно заснемането на продуктите ви.

 

Вижте и нашата Facebook страница