Най-скъпото пране за всички времена | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Това е или най-скъпото пране в историята на джакпота – или най-голямата измама от блондинка – пише The Express

30-годишна англичанка блондинка от град Уорчестър твърди чрез местното издание Ambleside News, че вторият печеливш билет от  Националната лотария Lotto, който цялата страна издирва, е неин. И тя би трябвало да е щастливката, спечелила половината от джакпота в размер на £66 млн.

В началото на седмицата организаторът на лотарията фирмата Camelot UK Lotteries Limited обяви, че вторият печеливш билет е бил продаден в Уорчестър, но досега никой не е предявил претенции към печалбата. Първият донесе £33 млн. на семейство Дейвид и Карол Мартин от град Хауик, Скотиш Бордърс.

Блондинката, която е самотна майка на три деца се явила в местното издание и донесла билета, но той бил сериозно повреден и тя разказала, че го забравила в джинсите си и ги сложила за пране, а когато се сетила за билета вече било много късно. 

Жената, която пожелала да остане анонимна, казала пред вестника: „Ще се пръсна от нерви. Не съм спала цяла нощ. Когато намерих билета в задния джоб на изпраните джинси се опитах заедно с дъщеря ми да спасим нещо и да го изсушим със сешоара. Но нищо не стана“.

На билета се виждат наистина печелившата комбинация от числа 26, 27, 46, 47, 52, 58 — но пералнята е заличила дата, бар кода и серийния номер. Поради което билетът е невалиден.

Билетът от лотарията Lotto – с баркод, сериен номер, дата, номерата. Всички те лисват върху билета на 30-годишната блондинка

–––––––––

 

Жената се върнала и в магазина, от който купила билета, с надеждата, че собственикът Нату Пател и неговата съпруга Ханса ще й помогнат. Те поддържат този магазин от 27 години и познават жената. Той е готов да потвърди, че тя е купила билета от неговия магазин, но няма представа дали това е бил точно печелившия билет – защото не знае номерата и няма как да докаже, че е купен точно от него.

Нату посъветвал жената да изпрати билета си на компанията Camelot, за да бъде изследван и евентуално там да докажат, че това точно липсващия златен билет.
 

Нату Пател е собственик на магазина, от който жената е купила билета и той потвърджава, че това е така, но няма представа, дали това е печелившият билет

––––––––

В правилника на компанията е записано, че всеки, който смята, че е купил печеливш билет, който след това им е бил откраднат, повреден, изгорен или както е в случая – изпран в пералнята, да напише официална молба — заявление за проверка до 30 дни след тегленето на тиража, като опишат колкото се може повече детайли около билета.

Ако агентите на Camelot открият достатъчно доказателства, че те казват действително истината, джакпотът може да им бъде изплатен в следващите 180 дни след тиража. Ако има късмет и й признаят печалбата, тя ще получи точно  £33 035 323 (84 906 636 лв.). Ако ли не, може да пие дълго и напоително студена вода – направо от пералнята. 

Другите щастливци Дейвид и Карол Мартин вече планират своето околосветско пътешествие
––––––––––––. 

Но истината може да излезе чак наяве, защото след като подаде своята молба, жената ще трябва да чака до 6 месеца за конкретен отговор. Така че дотогава може да си представя, че е спечелила и да си мечтае, какво би могла да си купи с тези пари.   

Печелившата комбинация с тези числа бе изтеглена на 9 януари и първият щастливец веднага се появи, докато вторият остава неизвестен.

„Много се надяват печалбата да е нейна“ – коментира Нату Пател за в. „Таймс“. Той разкри, че има запис от охранителна камера, който е готов да предостави на фирмата Camelot, стига тя да му го поиска. Но собствениците на магазина нямат представа, какви билети получават и никой от тях не знае, дали щастливата комбинация е била при тях. Но да представиш билет, на който няма дата, няма баркод, няма сериен номер и не се виждат печелившите номера – е добре, как да знаем ние, дали това наистина е печелившият билет!?“