Христо Иванов: Трябва да говорим за реформа на прокуратурата

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър Нова ТВ

„Все повече трябва да говорим за реформа на прокуратурата”, коментира в студиото на „Събуди се” по Нова ТВ бившият правосъден министър Христо Иванов.

 

„Докато бях министър аз имах нормален професионален диалог с главния прокурор Сотир Цацаров”, каза още Христо Иванов.

 

„Цацаров трябва да каже за какво му е неговата безконтролност. Той трябва да обясни и дали я е използвал в аферата „Костинброд” и за какво, използва ли я в срутването на КТБ и как я използва за разследването.

 

 Как беше използвано всичко това в случая с тефтерчето на Филип Златанов, което беше по толкова срамен начин заметено? Какво се случи със записите на разговорите между Румяна Ченалова и Владимира Янева? Какво се случва сега с историята около министър Петър Москов.  Това са изключително тежки въпроси, на които прокуратурата трябва да отговори”,коментира той.

 

„Прокуратурата няма да отговори на мен, но може би ще й се наложи да отговаря пред международна експертиза. След разговор с германския канцлер Ангела Меркел през декември излезе и каза, че му е хрумнало, че в България трябва да дойдат международни експерти, които да погледнат какво се случва в прокуратурата”, добави Христо Иванов.