Фитотерапията и медицината са единодушни: това са петте най-лечебни билки при гинекологични заболявания!

1
Добави коментар
megasmart
megasmart

От хилядолетия хората използват билки за да борят различни заболявания, дори и такива, които се категоризират като нелечими. Самите медици признават, че много от лекарствата са на основа на извлеци от билкови екстракти, които успешно лекуват различни заболявания.

В тази статия ще разгледаме най-новото предложение на фитотерапията за справяне с женските болести.

След задълбочен анализ на проведени изследвания с различни билки и комбинации между тях, е установено, че има 5 растения, които в правилното съотношение, са мощен комплекс за премахване на миоми, кисти, нередовна менструация, безплодие и др. За създаването на точните пропорции е използвана технология на нетермично, водно – етанолово извличане на субстанциите, която позволява гарантиране на пълия капацитет на всяка билка и запазването му във времето, без да се нарушават качествата и свойствата на извлека.

За повече информация, имаме честта да разговаряме с Д-р Ангелова:

Д-р Ангелова, разкажете ни повече за билките и защо именно тази комбинация е най-горещо препоръчваната при гинекологични заболявания.
Петте билки, които са използвани за разработката на тази вълшебна тинктура са турта, невен, бял равнец, полски хвощ и петопръстник. Свойствата на тези растения са добре изучени и познати и много хора ги използват под формата на чай. Комбинацията от извлеци от тези растения е най-широко спектърната формула, създавана до момента, която покрива целия спектър от причини за възникване на заболяване на женската пикочо – полова система. Освен за лечение, билките премахват появата на акне, екземи, пърхот, себорея, отводняват, нормализират метаболизма и по този начин ни правят по-красиви. Регулирайки хормоналния баланс, билковата комбинация намалява емоционалните амплитуди и състоянията на нервност, които обикновено присъстват при повечето дами преди и по време на месечния цикъл.
Туртата е растение, което се препоръчва при миома на матката, кръвоизливи, маточни възпаления, мастопатия, кисти. При кожни заболявания, като екзема, обриви, пъпки, акне, туртата изчиства кожата и така се грижи за красивия външен вид.
Невен има изключително силни бактерицидни свойства, затова често се препоръчва при нередовна менструация, възпалителни гинекологични заболявания, бактериални инфекции, срещу стрептококи, стафилококи, цистит и възпаления на бъбреците.
Белият равнец е един от природните методи за справяне с досадното бяло течение. Билката на намалява възелчетата от миомата и буквално я стопява. Лекува и възпаления на яйчниците, гъбички. Смущенията в месечния цикъл са главната причина за проблеми при забременяване. Регулирайки менструацията, белият равнец повишава шансовете за настъпване на оплождане. Не на последно място, белият равнец спомага за плосък корем и отслабване. Менопаузата е един от деликатните периоди на всяка жена. Началото на климакса е съпроводено от куп неприятни симптоми – кръвотечение, болка при полов контакт, повишена раздразнителност, рязка смяна на настроението, безсъние и цялостен дискомфорт. Безспорно най-неприятно за жените, навлизащи в менопауза, е усещането за топли и студени вълни заливащи тялото. Белият равнец помага на тялото да преодолее по-лесно всички тези промени.
Полският хвощ  действа благоприятно върху функцията на бъбреците, като стимулира отделянето на урина и намалява риска от образуване на камъни, повишава нормалния тонус, еластичност и пропускливост на венозните съдове. Помага за нормалното функциониране на яйчниците и подържането на редовен менструален цикъл, има диуретично, кръвоспиращо и противовъзпалително действие и засилва защитните сили на организма. Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.
Билката петопръстник се използва много успешно при миома на матката, тумори, бяло течение, херпес зостер, хемороиди, възпаление на стомаха и червата, които предизвикват задържане на газове, подуване и болки.
Защо препоръчвате тази билкова комбинация под формата на тинктура, не е ли удачно хората сами да приготвят сместа у дома?
В крайна сметка, науката за пореден път показва, че може да ни бъде от полза и с възможностите на съвременните технологии, създадохме продукт, който да съдържа силно концентрирани и прецизно дозирани количества от веществата в билките, които имат лечебни свойства. За пример, мога да ви кажа, че за да повлияем върху заболяване като миома, трябва да бъдат изпити огромни количества чай от турта. Това ще натовари работата на бъбреците и помагайки на един орган, ние ще навредим на друг. При концентрирания извлек, този недостатък е елиминиран. Достатъчно е да приемаме по определен брой капки сутрин и вечер и можем да бъдем сигурни, че нашето гинекологично заболяване ще се третира лечебно, без да се налага да натоварваме другите органи и системи. За работещия човек, не винаги е лесно да намери време и да приготвя всеки ден сам точните пропорции, а да не говорим, че при билките, дори и времето на варене и престояване са от значение за качеството на лечебната смес. В крайна сметка можем да загубим ценно време без да постигнем реални резултати и без да се излекуваме.
Какво е наименованието на билковата тинктура и къде може да се намери?
Продуктът се нарича „Уоманиксин“ и е хранителна добавка. Достъпен в аптечната мрежа и може да бъде закупен без рецепта. Препоръчително е да бъде приеман за по-дълъг период от време – между три и шест месеца, за да се натрупа в организма и да разгърне целия си лечебен потенциал.