Майкъл Блумбърг и Белия дом?

3
Добави коментар
borsi
borsi

Окончателното си решение ще вземе през март, когато ще са вече ясни конкурентите за президентските избори в САЩ

Като кмет на Ню Йорк забрани първо пушенето на цигари в цял Ню Йорк, дори се опита да забрани на хората да пушат в апартаментите си (димът от цигарите се промъквал зловредно при съседите) и на балконите на жилищата си (за да не дават лош пример при второто). Забрани и електронните цигари на публични места, а после поиска да въведе сух режим в целия град (!) и да забрани алкохола дори в заведенията, освен бирата. Като кмет се опита да върне сухия режим, защото смята, че от алкохола (освен бирата), гражданите затлъстяват и извършват престъпления 

Последното, понеже той самият пиел само бира. Освен тютюнопушенето и че опита пълна забрана на алкохола (включително на виното), е забранил още трансмазнините и се опита да включи в черния списък и напитките с добавена захар. Слава богу не успя, но ако стане президент имам подозрения, че истинска Кока Кола ще да пиете, но вече на куково лято. Само с подсладители. Съмнява ме и че това “признанието“, че е пушил трева е само част от кампанията му преди време за да привлече електорат. Ако бе такъв “либерал“ още като кмет щеше да разреши тревата в Ню Йорк, но не я разреши. Естествено като всеки ливичар е и враг на притежанието на оръжие от страна на гражданите.

Започва кариерата си в трезора на Salomon Brothers в Ню Йорк и по цял ден брои облигации и сертификати. После се издига до търговец на облигации и като част от съдружнижите. Последният ден на Блумбърг в Salomon е бил 30 септември 1981 година и с обещетението си от $ 10 милиона основава стартира своя информационна компания. Той инвестира 4 млн. долара от своите пари, за да създаде компютърна система, която да дава информация на търгуващите на пазарите на облигации. Използвайки връзките си започва да продава терминалите си първо на големите банки, а после пуска Bloomberg Business News, Bloomberg Radio, Bloomberg TV и Bloomberg Markets Magazine и други. Първо е демократ, после е републиканец, а после се обявява за независим.

Идеята да се кандидатира за президент вероятно е резултат от решението само преди дни на повечето американски медии и журналисти да се борят против Доналд Тръмп “на всяка цена и с всички средства“ (ползвам техните думи). Медийния магнат е готов да инвестира над $ 1 милиард в кандидат-президентската си кампания. С богатство от $ 41 милиарда, той е на 7-богатият човек в САЩ и между първите в света.

Подкрепя строгите закони срещу наркотиците в Ню Йорк. Той е заявил, че е пушил марихуана в миналото, но после заяви в интервю, че съжалява за своята забележката и не вярва, че марихуаната трябва да се декриминализира. Противник е на смърното наказание и е борец с ‘’глобалното затопляне’’.