Бивш директор на ЦРУ: Войната на бъдещето ще е електронна

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър bTV

Джеймс Улси-младши, бивш шеф на ЦРУ смята, че основна цел при евентуален сблъсък ще е изваждането на системите на врага от строя и че до голяма степен войната ще е битка на електронните системи. Затова тя би могла да бъде определена и като „кибер война“. Това каза той в студиото на „120 минути“ по bTV, пише Блиц.

 

Бившият шеф на ЦРУ по времето на президента Клинтън е в България, за да консултира бизнесмени и правителствени институции за възможността да се използват нови енергийни източници.

 

На въпрос какво смята за Едуард Сноудън, Улси заяви, че той трябва да бъде предаден на правосъдието на САЩ и ако присъдата му е смърт, да бъде екзекутиран. „ Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран”, каза бившият шеф на ЦРУ.

 

Според него, този човек е отговорен за смъртта на голям брой хора и според мен ще има още смъртни случаи. Той е предател и смъртната присъда за него би била справедлива.

 

На въпрос не е ли прекалено крайно наказание Улси отговори: „Не, от гледна точка на измяната, която той направи. Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти”, завърши Улси.