Челси удари Арсенал в дербито

2
Добави коментар
vitoshanews
vitoshanews

Челси удари Арсенал в дербито

Арсенал загуби на своя „Емиратс“ от Челси с минималното 0:1 в лондонското дерби от 23-ия кръг на английската Висша лига. Пер Мертезакер получи директен червен картон в 18-ата минута и „артилеристите” доиграха в мача в намален състав, а Диего Коста (23) вкара победния гол за „сините”.

В игра за „артилеристите” се завърна германският национал Месут Йозил, а Алексис Санчес и новото попълнение Мохамед Елнени бяха на скамейката. Бразилецът Оскар бе титуляр за „сините”, а белгийската звезда Еден Азар бе оставен сред резервите.

В 14-ата минута Вилиан шутира опасно от близка дистанция, но вратарят на Арсенал Чех хвана топката. Четири минути по-късно последният в отбраната на домакините Пер Мертезакер фаулира Диего Коста и получи директен червен картон. Това се оказа ключов момент в срещата, тъй като мениджърът на Арсенал Арсен Венгер извади от игра нападателя Оливие Жиру, сменен от бранителя Габриел Паулища. Въпреки това Челси се възползва от численото си преимущество на терена и в 23-ата минута Бранислав Иванович центрира към Диего Коста, който изпревари двама бранители на „топчиите” и се разписа за 0:1.

Три минути преди края на първата част Иванович можеше да вкара с глава нов гол за гостите, но Начо Монреал изчисти от голлинията. В добавеното време на полувремето пък Матийо Фламини имаше възможност за изравняване, но шутира неточно.

След почивката Челси продължи да се възползва от численото си превъзходство, владеейки повече топката. В 63-ата минута Йозил центрира от фаул в наказателното поле на гостите, но там се получи разбъркване и никой от Арсенал не успя да нанесе голов шут.

Пет минути преди края на редовното време отново се стигна до разбъркване в наказателното поле на „сините”, но топката отново бе изчистена, след като нито един от футболистите на „топчиите” не нанесе решаващ удар по топката.

След успеха си Челси на практика свали Арсенал от върха в този кръг и с 28 точки се изкачи на 13-а позиция във временното класиране. „Артилеристите” се смъкнаха на трета позиция с 44 точки, колкото има и вторият Манчестър Сити, който обаче е с по-добра голова разлика. Лидер е Лестър с 47 точки.
Арсенал – Челси 0:1 
0:1 Диего Коста (23)

Categories:
Футбол