Жълт код за студ и днес в 16 области

2
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Студено, с отрицателни максимални температури, ще остане времето в 16 области в северната и северозападната част на страната. Леден ден с минимални -10 до -15 градуса се очаква в Кюстендил, Перник, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич.

Преди обяд по поречието на река Дунав и в котловините на Югозападна България ще има мъгла или ниска облачност. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Ще се появи и слаб запад-северозападен вятър. Ще е малко по-топло от вчера, с максимални температури от -6/-7 градуса в районите с по-трайна мъгла, до 4-5 градуса на места в Южна България.

През предстоящата нощ облачността ще е значителна и на места от север на юг ще превали предимно слаб сняг. В северозападните райони има условия снегът да премине в слаб дъжд и да се образуват поледици, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от “Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи ще има едва през нощта. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 0 до 3 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините слънчеви часове ще има преди обяд. След пладне облачността ще се увеличи. Валежи от сняг ще има през предстоящата нощ. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части и силен от северозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около -3 градуса, на 2 000 метра – около -8 градуса.