Е-Цвете – Доставка на цветя от http://e-cvete. com :: Интересна и любопитна информация за орхидеите

2
Добави коментар
Tribal88

Отглеждането  на орхидеи е сравнително ново занимание, което бързо набира популярност. Повечето от нас активно се занимават с отглеждането на орхидеи в домашни условия.

Тези необичайни цветя идват от напълно диви тропически страни, като  много други цветове. И по-рано орхидеите са били загадъчни цветя и дори притежават нюанс на недостъпност. Сега, много видове от тези растения могат да бъдат отгледани при домашни условия, придавайки райска картина у дома.

За известно време орхидеите били възприети за идеални домашни растения, затова се срещат често върху перваза на прозореца у дома, или апартамента.

В началото причислили орхидеите към сукулентите, защото имали също всички техни признаци, например наличието на водозапасяващи клетки. По-късно, обособили цветята в семейството на орхидеите, наброяващи повече от 700 вида.

Орхидеите са необичайни цветя поради факта, че не само са прекрасни, но притежават уникални листа, различават се по форма и цвят, а дори имат и оригинално разположение на пъпките по клоните на стъблото.

Според историците търговията с орхидеите като цветя, започва през 19 век, а Англия е първата страна, поставила началото на сериозен бизнес в отглеждането и продажбата на орхидеи.

При отглеждането на орхидеи в домашни условия, трябва да се уверите, че температурата в помещението, където са цветята, не пада под 9 градуса по Целзий. В края на краищата, в родината на тези красиви цветя-тропиците няма студове. След пресаждането орхидеите не се поливат. Най-добре е да поставите саксията на сянка, на хладно място при висока влажност на въздуха.

Ако не можете да подсигурите достатъчна влажност, поставете саксиите в малък съд с вода, като по този начин ще осигурите благоприятен микроклимат. Пресадете орхидеите по правилата, създайте им подходящ климат, а растенията бързо ще се аклиматизират и ще ви се отблагодарят, започвайки цъфтежа през същата година.

Орхидеите в букетите дават специален вид на цялата композиция с различни цветя. Тяхната необичайна цветова гама, а така и самите цветове придават на букета тайнственост и оригиналност.

Използването на орхидеите при създаването на интериорния дизайн е специална индивидуална практика за всички цветари. Използването на тези растения дава възможност за по-голям обем и височина на цветната композиция. Екзотичният им аромат и вид ще присъстват не само в интериора на помещенията, но миризмата на орхидеите ще се запази със сигурност до  пренасянето им у дома.

 В наше време орхидеите са внос предимно от Тайланд, където те са отгледани и търговията с тях е един от основните източници на доходи за страната. В продължение на много години, Тайланд успя да запази водещата си позиция относно износа на орхидеи в света.

Флористите постоянно създават нови хибридни сортове, опитвайки се да смесват различни орхидеи, като по този начин новите хибридни видове са с по-големи и ароматни цветя и богато разнообразие от цветове.

Размножаването на орхидеите е лесно, чрез резници, така, че разсадът от тях може да бъде получен без проблеми.