Мегафон :: Как да се справим с мигрантите най-хуманно, бързо и лесно!

2
Добави коментар
versai
versai

1. dekost – Правилно. 11.01 17:41

Ако не се направи нещо подобно, цяла Европа ще се срине. Бежанците не мога да прецакват живота на европейците. Като са в нужда, нека се съобразяват. Да не говорим за откровените терористи – те нямат нужда от помощ.

цитирай 2. megafon – Благодаря, изхождайки от старата 11.01 17:44 dekost написа:

Ако не се направи нещо подобно, цяла Европа ще се срине. Бежанците не мога да прецакват живота на европейците. Като са в нужда, нека се съобразяват. Да не говорим за откровените терористи – те няма нужда от помощ.

максима, че криво дърво се оправя, крив човек не е, затова е хубаво поне да влязнат в нужда 🙂 цитирай 3. staler – добре си го измислил. от това което … 11.01 18:06

добре си го измислил.от това което остане след донорството може да се прави каима,също така…..

цитирай 4. ferk – Защо да е чудовищно? Дошли са в чужда … 11.01 18:44 Защо да е чудовищно? Дошли са в чужда държава, носят заплахи и зарази. С цветя ли да ги посрещнем?

Тук има едно момченце, Мишев или Глишев, нещо подобно беше. Такива като него все искат да се правя на европейци, но ангажират другите. Hе себе си. Айде той да вземе бежанец в дома си, да опипат жена му, да изпразнят хладилника. Тогава да видя кое ще грабне, цветята или пушката.

цитирай 5. olivie – Аз предлагам нещо по – просто 11.01 19:39

Задължителна палпация на простата от лекарКИ при снемане на първия здравен статус. Така ще минат без такъв преглед само жените. Дори и ЛГБТ лиготийниците няма да могат да симулират липса на такава.

цитирай 6. raders – 🙂 Освен това всеки от тях трябва … 11.01 19:44

🙂 Освен това всеки от тях трябва задължително, присигайки в Европа, да избръсне ходжата без сапун, да целува ръка на попа, да изяжда поне по двеста грама сланина на ден, да изпива по литър вино, да се пребърсва с листове от корана, да пръдне в джамията и като срещне жена по пътя, да и изпее „О солей мио“. Древните римляни имат една строга максима: „Si vivas Romae, romano vivito more!“ – тоест: Живееш ли в Рим, живей като римляните!

цитирай 7. zaw12929 – Разумно, но. . . управниците нехаят 11.01 21:01

Разумно, но… управниците нехаят

цитирай 8. asthfghl – … 11.01 21:34

Това с изкупуването на греховете чрез даряване на части от собственото тяло като принцип в християнството за пръв път го чувам, честно. Не бях го срещал досега в Библията. Би ли ме упътил към някое конкретно място в Светото писание, където се споменава?

цитирай 9. megafon – В Библията има много 11.01 21:44 asthfghl написа:

Това с изкупуването на греховете чрез даряване на части от собственото тяло като принцип в християнството за пръв път го чувам, честно. Не бях го срещал досега в Библията. Би ли ме упътил към някое конкретно място в Светото писание, където се споменава?

неща написани за покаянието. Ние просто ще им покажем пътят на покаянието към спасението на собствената си душа. Това в случая ще стане като си дарят органите (доброволно) или ще си седят в завтова с доживотна присъда!

„Покаянието е голямата и първа тема на Библията. Тя е първа и главна основа на християнския живот. Ти може да си член на някоя църква, без да си се покаял, но ти не можеш да си християнин без покаяние. Покаяние е първата длъжност, начална стъпка, без която няма християнски живот. – Покайте се! – говореше Иоан Кръстител. И те му отсякоха главата. – Покайте се! – викаха апостолите и те ги убиха. – Покайте се! Покайте се!

Това е нуждата ни днес. Защото без покаяние няма спасение, няма Спасител, няма небе, няма рай. Без покаяние няма радост, няма песен, няма победи в христинския живот.“

цитирай 10. asthfghl – 9. 11.01 23:10 Каква е връзката между покаяние и даряване на органи? Възможно ли е в случая да бъркаш понятията „покаяние“ и „изкупление“? Струва ми се, че очакването ми да те видя да цитираш къде в Библията се споменава изискване за даване на част от собственото тяло като изкупление, ще се окаже напразно – поради простата причина, че според християнските принципи, човешкото тяло е свято и неприкосновено.

И къде е мястото на прошката като християнска добродетел в твоята схема, където който не си дари органите е обречен на вечно гниене в затвор без право на изкупление? Тук прошката някак бива опорочена.

Да не говорим пък колко силно влизаш в ерес, като поставяш материалния откуп (телесни части) като залог за моралното изкупление.

И като се позоваваш на християнството по повод третирането на нехристияни, ти не се ли опитваш да покръстиш тези нехристияни в християнството? Тогава защо толкова критикуваме мюсюлманите, задето Корана им нарежда насилствено да помохамеданчват друговерци, след като в собствения ти план на практика присъства принудителното покръстване чрез подчиняването на нехристияни на християнските закони (колкото и измислени и несъществуващи в Библията да са те)?

И къде остана принципът на разделение на светското начало в държавата и религиозното начало? Как така изведнъж предлаганите от теб закони (подчертавам: светски закони на уж светски държави) изведнъж получиха за основа религиозни принципи, залегнали в една конкретна религия? Умишлено ли се опитваш да смесиш светското с религиозното? Това е меко казано смущаващо. Защото тяхното разделение е в основата на съвременната цивилизация, от която се предполага да сме част и ние.

Ако позволиш на религиозното да диктува светското, тогава какво би отличавало нашето общество от такива мракобесни теокрации като Иран и Саудитска Арабия например, където част от твоите предложения вече отдавна са на практика приложени?

Малко храна за размисъл…

цитирай 11. tutankhamon661 – !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01 23:50 На всички, които смятат, че се постъпва неправилно или жестоко с мигрантите, предлагам да дадат жените и децата си за забавление на пришълците. Един иска да чука, друг да плюска, трети – друго. Нека им дадат нещо от себе си, а не да викат на останалите “Дайте /пари, телесна дупка и т.н./… Търпение …“

Браво на Русия! Единствената държава, която нагъна терористите и се държи адекватно. Напълно съм съгласен с думите на Путин, че свалянето на руския самолет е удар в гърба. А бездействието на САЩ и подкрепата им за Турция ме издразниха адски много. Как ли ще ме убедят, че турци и американци не търгуват с ИДИЛ? Не и със сегашното си абсурдно поведение.

цитирай 12. staler – е. . . след шегите да кажем и нещо с… 12.01 04:38

е…след шегите да кажем и нещо сериозно…..ако има някои неадекватен в цялата история това е машинистката на локомотива на еуропа меркел,помощник машиниста оланд и др знаини и незнаини железничари…

цитирай

13. getmans1 – Откровен фашизъм, и само се преб… 12.01 06:40

Откровен фашизъм, и само се пребройте все отбор юнаци, ревлювци за права и свободи по Руско му!

цитирай 14. olivie – Либераст 12.01 08:49

В превод – либерален педераест.

цитирай

15. getmans1 – Хуманоид-фашизоидорашист, превеждай си го сам … 12.01 09:38

olivie написа:

В превод – либерален педераест.

… ревахте за фалшивите жестокостите които си измисляхте в Украйна, наричахте хората фашисти, всъщност ти си такъв, затова и подкрепяхте рашиста Путин. Луда работа, по-точно изродска!

цитирай

16. getmans1 – Да за дебилите, одобряващи такива изроди! 12.01 09:40

staler написа:

добре си го измислил.от това което остане след донорството може да се прави каима,също така…..

цитирай

17. getmans1 – Мегафоне, съжалявам, че някога те … 12.01 09:42

Мегафоне, съжалявам, че някога те четях и одобрявах! Някога!

цитирай Не си прав. Според теб още колко трябва да изтърпим не само ние, а цяла Европа? Не виждаш ли, че ни заливат вълни от подивели полуживотни? Грабят, бият, изнасилват, за мръсотията да не говоря. Те не молят за помощ, а я изискват, което е близо до рекета. За капак не желаят да спазват правилата в държавите, където са отишли, а превръщат местните жители в затворници в собствената им родина. Докога? Още колко?

Имам двама племенници и всеки ден се чудя дали ще се приберат от училище. Представям си какво й е на майка им, т.е. на сестра ми. Нима е нормално и приемливо?

За толерантност можем да говорим спрямо хора, които не пречат, съобразяват се, не тормозят останалите. Бежанците правят точно обратното. Ако те не заслужават описаното в постинга, значи трябва да оправдаем дори най-долнопробния престъпник, защото и той може да плаче с горещи сълзи.

Единственият расизъм, който виждам, е спрямо българите. Докога?

цитирай 19. koshmar – редно ли е да иима ксенофобия на първа страница, за да не река нацизъм 12.01 13:59

Ксенофобия (от гръцки: ξένος – ‘непознат, чужденец’ и φόβος – ‘боязън, страх’) означава постоянна, подчертана ненавист, страх или враждебност спрямо чужди неща, обикновено хора, но също така и приемани за чужди културни единици — артефакти, идеи и др. Ксенофобията е свързана с възприемане на чуждите (непознатите) като неразбираеми и поради това опасни и враждебни

цитирай

20. getmans1 – Грабвай тогава ножа и юруш на бъбреците, дробовете и да не забравиш, два три бидона кръв, тя повече от злато е! 12.01 14:20

tutankhamon661 написа: Не си прав. Според теб още колко трябва да изтърпим не само ние, а цяла Европа? Не виждаш ли, че ни заливат вълни от подивели полуживотни? Грабят, бият, изнасилват, за мръсотията да не говоря. Те не молят за помощ, а я изискват, което е близо до рекета. За капак не желаят да спазват правилата в държавите, където са отишли, а превръщат местните жители в затворници в собствената им родина. Докога? Още колко?

Имам двама племенници и всеки ден се чудя дали ще се приберат от училище. Представям си какво й е на майка им, т.е. на сестра ми. Нима е нормално и приемливо?

За толерантност можем да говорим спрямо хора, които не пречат, съобразяват се, не тормозят останалите. Бежанците правят точно обратното. Ако те не заслужават описаното в постинга, значи трябва да оправдаем дори най-долнопробния престъпник, защото и той може да плаче с горещи сълзи.

Единственият расизъм, който виждам, е спрямо българите. Докога?

цитирай 21. kuschel – От границата на право в Дахау. Те … 12.01 14:47

От границата на право в Дахау. Те вероятно и затова са ги поканили. Иначе няма логика. Или за роби или за сапун, това са алтернативите, като се е стигнало вече до това положение.

цитирай 22. ivoki – КАКВА Е РАЗЛИКАТА С ХИТЛЕР И СТАЛИН, … 12.01 15:07

КАКВА Е РАЗЛИКАТА С ХИТЛЕР И СТАЛИН, ПИНОЧЕТ ?????

цитирай Преиначаваш думите ми. Аз не ги държа тук насила – могат да си тръгнат, когато пожелаят. Докато нацистите и сталинистите са прибирали хора от собствените им домове. Сещаш се, че разликата е огромна. Всъщност изобщо няма прилика.

Влиза някой с взлом в собствения ти дом. Теб пребива, изнасилва жена ти, ограбва парите. Ти какво ще направиш?

1. Ще му кажеш “Аз съм толерантен, разбирам те. Потърси още нещо да откраднеш, ако ти харесва. Ще гледам безучастно и даже мога да ти ръкопляскам.“

2. Или ще направиш нещо, което да попречи на варварството му?

Когато думите се преиначават, има последствия: нацистите вече се групират. Ще стане страшно. Tова е резултатът от криворазбраната толерантност.

цитирай 24. megafon – Eто днеска 12.01 19:45

поредното убийство на 18 годишен във Враца. Сега ако имаше такова наказание, двамата братя щяха да бъдат съдени по бързата процедура и на бързо за трансплантация. По принцип в християнството трябва да има покаяние. България като държава изповядваща християнската религия не виждам нищо лощо ако хората, които са виновни за тежки криминални деяния им биват взимани органите. Тъй като те самите не разбират постъпката си нищо, че са вменяеми ще им бъде направена услуга да спасят собствената си душа като дарят органите си преживе. Не забравяйте, че медицината до голям степен дължи днешното си развитие благодарение на Хитлер и неговите експерименти.

цитирай 25. asthfghl – 24. 13.01 08:52 Пак каза покаяние. Повтарям въпроса, понеже предния път някак удобно го избегна: Каква е връзката между покаяние и даряване на органи? Възможно ли е в случая да бъркаш понятията „покаяние“ и „изкупление“? Струва ми се, че очакването ми да те видя да цитираш къде в Библията се споменава изискване за даване на част от собственото тяло като изкупление, ще се окаже напразно – поради простата причина, че според християнските принципи, човешкото тяло е свято и неприкосновено.

И къде е мястото на прошката като християнска добродетел в твоята схема, където който не си дари органите е обречен на вечно гниене в затвор без право на изкупление? Тук прошката някак бива опорочена.

Да не говорим пък колко силно влизаш в ерес, като поставяш материалния откуп (телесни части) като залог за моралното изкупление.

цитирай 26. olivie – Анормален боклук, сега си взел да четеш между редовете най – после 13.01 16:00 getmans1 написа:

Мегафоне, съжалявам, че някога те четях и одобрявах! Някога!

цитирай