Общинските съветници започнаха седмото си заседание

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

В 9 часа днес започна седмото заседание на Общински съвет – Бургас. В проекта за дневен ред са включени 39 точки. Сред тях са Програмата за управление и разпореждане с общинската собственост за 2016 г. и промените в общинската администрация. И двете докладни са внесени от кмета Димитър Николов.

Програмата за днешното заседание включва и докладът на Николов за проекта на бюджет 2016, чиято рамка е 164 млн.лв., с държавно делегирана субсидия от 69 580 000 лева. Ще бъдат обсъдени и редица промени на правилници, ръководещи работата на общинската администрация и общинския съвет.

По предложение на градоначалника, съветниците ще трябва да подкрепят или отхвърлят учредяването на еднолично дружество с ограничена отговорност “Иновационни системи” ЕООД, както и създаването на Обществен съвет по социално подпомагане.

Другата любопитна тема, която ще нищят съветниците днес, е идеята за реконструкция и обновяване на дворните пространства и прилежащите площадки на бившата баня №3 на ОУ„Любен Каравелов“ за превръщането й в модерен учебен център.

Отново в дневния ред влиза създаването на районно полицейско управление в ж.к. “Меден рудник” както и исканията за допълнителни средства за закупуване на допълнителен пулт за управление и резервна част за компютър томограф Siemens Somatom 16 на д-р Христо Дечев Дечев – управител на Онкоцентъра в Бургас.