Християна Лоизу е новият X Factor на България

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Харизматичната кипърка Християна Лоизу, която предизвика буря от медийни овации още с появата си на кастингите, стана новият X Factor на България. Тричасовият финал в понеделник вечерта се оказа най-оспорваната битка в историята на формата у нас и определи второто място за младия Кристиан Костов, а третото – за Дарина Йотова.

„Тази победа е ваша! Благодаря ви за подкрепата!“ – с тези думи посрещна победата си 25-годишното момиче, което учи оперно пеене в България. Идва у нас именно за да учи в Музикалната академия в столицата, но намира и любовта в лицето на оперния певец Николай Войнов.

За победата тя се пребори като изпълни някои от най-трудните български и чужди песни по време на концертите на риалити формата. Изпълненията й спечелиха сърцата и подкрепата на нашенци и в социалните мрежи, и в шоуто. В първия кръг на финала Християна изпя песента на Лара Фабиан – “Je t’aime”, след което излезе на сцената заедно с Наско от Б.Т.Р. за дуетно изпълнение на „Time to say goodbye”.

Заелият второ място Кристиан заложи на песента на Любе „Позови меня“, а малко по-късно излезе на сцената в компанията на Васил Найденов. Дарина пък изпя “Bang Bang” на Джеси Джей, Ариана Гранде и Ники Минаж, след което направи дует с Любо Киров, това обаче не й спечели гласовете на зрителите, които й отредиха третото място в четвъртия сезон на шоуто.

След отпадането на Дарина Йотова, публиката изправи един срещу друг двама чужденци – 15-годишният Кристиан Костов, който е на половина българин, и Християна Лоизу. Младото момче заложи на Емил Димитров и “Ако си дал”, а кипърката изпя “Осъдени души”.

По време на финалния концерт на шоуто на сцената се изявиха и останалите участници от големите концерти, които отпаднаха преди големия финал, група “Легендите”, както и предишните X Factor шампиони – Рафи, Жана Бергендорф и Славин Славчев.