Ливърпул и Ман Юнайтед се карат за 5 г. талант | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Елитните британски клубове „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“ се скъсват да ужахват петгодишния футболен талант Люис Таунс, който в момента тренира в детската школа на „Манчестер Сити“ – съобщи в. Manchester Evening News.

Таунс е фен на „Манчестър Юнайтед“ и много би искал да бъде част от отбора на „червените дяволи“. Но той е обект на ухажване и внимание от скаути на няколко отбора.

Започнал да играе футбол с баща си в задния двор на къщата им, след което на 18 месеца става част от националната програма „Футболни малчугани“ (Soccer tots)

В момента Таунс тренира в детската школа на „Манчестър Сити“ и е най-добрият нападател в отбор, в който другите момчета са на 7 г.  Негов треньор е Джон Фентън – приятел на бащата на момчето Ейдриън – кондиционен треньор, който също е част от детската школа на гражданите.

Люис копира играта на Меси и Роналдо, които постоянно гледа на живо и на записи
–––––––––––––––-

Таунс бил поканен в детската школа на Сити в базата им в „Плат Лейн“ и макар да е фен на Юнайтед като дядо си, продължава да тренира във великолепната база срещу стадион „Етихад“.

Специалистите твърдят, че откриват в момчето таланта на Меси и Роналдо. Люис признава, че те са му любимци и той се опитва да копира играта и на двамата, като ги гледа както в мачове, така и на записи. В края на миналата година скаути на „Ман Юнайтед“ се свързали със семейството и момчето има вече оферта да започне тренировки в тренировъчната им база в комплекса Карингтън.

Баща му Алън е кондиционен треньор в детската школа на „Сити“ 

––––––––––––––-

В началото на януари дойде и оферта от „Ливърпул“, където е поканен да играе заедно със синовете на Мартин Шкъртел. При такова внимание дядо му Уилям Таунс вече е направил два залога за по £50  при шансове 1500/1, че внукът му един ден ще играе във Висшата лига за голям отбор!

Аргументите му са повече от убедителни: градчето, в което живеят – Аштън-андър-Лайн вече е дало няколко световни футболни звезди. На първо място световният шампион, легендарният сър Джеф Хърс, донесъл победния трети гол на Англия срещу Германия на финала на Световното през 1966 г. Неговият съотборник Мартин Питърс и дори италианският национал Симоне Перота, който спечели световната купа с Италия през 2006. Той е италианец, но е роден и израсъл в Аштън.