Лицето ни през зимата

1
Добави коментар
eventA
eventA

Прекрасна, светеща, но и щипеща лицето и много коварна за кожата му може да е зимата. Целият й блясък не трябва да ни заблуди и да не сме особено внимателни към кожата си именно в този период. Разбира се, декоративната козметика сега е във вихъра си, защото фон дьо тена, пудрата и основата за грим са едни от най-верните ни помощници, когато излизаме. Преди тях обаче трябва да помислим за истинската хидратация, за осигуряването и възстановяването на влагата в кожата – особено в по-зрялата кожа във възрастта над 35 години.

Снежна ‎красота, а лицето ми пламва, дори започва да сърби. Капилярите изкачат. Но аз отрих една серия на любимата ми испанска козметика – разбира се, Natura Bisse и видях, че тя наистина ми гарантира подръжка и ‎блясък на кожата. Първото, което трябва да направим е да разберем и приемем, че този красив блестящ сезон може да повлияе на кожа на лицето и трябва да вземем необходимите мерки, за да избегнем това. Съвсем прости грижи са достатъчни, а към тях добавяме допълнително ‎подхранване и ‎хидратиране. Аз съобразявам всичко с ежедневния си график (работа, парти) и знам, че нищо не може да ми попречи да спазвам ‎ритуалите за красота – ‎сутрин и вечер (все пак през нощта за период от 7 до 9 часа кожата е изложена на сух и топъл въздух). С тази гледка навън, побързах да се сдобия с продуктите от THE CURE серията на испанската марка.

Да, зимата е период на големи температурни разлики, хапещите ветрове изсушават кожата и я лишават от ‎топлина. Липсата на влага сякаш я ограбва и я прави суха и скучна. Чувствителните кожи могат да се зачервят, да се покажат разширени ‎капиляри или дори лющене. Всъщност периодът е идеален за следване на програма за ‎възстановяване, ‎детоксикация и ‎хидратация, като рестартираме естествената ‎устойчивост на кожата на екологичен ‎стрес и увреждане на ДНК. Първа стъпка – сутрин и вечер използвам THE CURE PURE серум за оптимално задържане на влагата и „детокс-диета“ на ‎антиоксиданти. 

Стъпка две – успокояваща и обилна хидратация с THE CURE CREAM, който допълнително има и ефект против стареене. Ползвам го вече две седмици и е факт, че кожата е видимо по-мека и изглежда по-здрава. Цената му е 297 лв. за 50 ml и може да бъде закупен от всеки салон, който предлага марката (тъй като тя не се продава директно в магазинната мрежа). Аз го ползвам като нощен крем и много малко количество е достатъчно да се сложи, попива по цялото лице, така че мисля, че ще стигне за повече от 4 месеца. И вече се появява любимият ми продукт – THE CURE SHEER CREAM SPF 20 Хидратация с цвят. Този BB крем, успокоява сухата кожа с ‎хидратация и лечение, за да й придаде блясък!Сутрин, независимо от нощния крем след измиване кожата на лицето ми започва да стяга, чувствам я много опъната и е по-скоро неудобно нанасянето на основа, крем, фон дьо тен …. Не мога да не отбележа и слънцезащитния фактор SPF 20. Цветът на този крем попива перфектно и се слива с тена на лицето ми, така че след това е необходимо доста малко количество декоративна козметика. Цената му е 250 лв. за 50 ml и имайки предвид, че се ползва само сутрин също мисля, че ще стигне за повече от четири месеца. Разбира се не мога да не отделя нужното внимание и на околоочния контур. THE CURE SHEER EYE е BB крем за ‎очи, който заличава тъмните ‎кръгове или подпухналите ‎клепачи. Тази особено деликатна зона, става много уязвима в зимните условия. За мен околоочния контур е особено важен и това е кремът, с който не мога да направя изключение. Още повече, че знаем по колко мъничко се използва. Той наистина премахва всички признаци на ‎умора около очите, цветните пигменти го превръщат в идеален приятел на красивия поглед 🙂

Разбира се, винаги ще съветвам за консултация с козметик преди да се инвестира в продуктите. Добре е, че не могат да бъдат намерени в магазините и при всички случаи трябва да се потърсят партньорските салони на марката. Хубаво е, че те са много и са в почти всички градове на страната. Каквото и да изберем обаче, сравнявайки различна козметика задължително трябва да сме постоянни и стриктни в грижата за кожата на лицето през зимата, този вятър може да е много коварен 🙂