Спаначена салата с крутони от тофу – рецепта на вкусна салата в Био магазин Bio Drink

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Тази рецепта за приготвяне на спаначена салата с крутони от тофу е изключително вкусна и полезна. Тя е чудесно допълнение към здравословния семеен обяд или здравословната семейна вечеря! 

Рецепта за салата със панак и крутони от тофу:

200 гр. пресен спанак 200 гр. градинска салата 1 връзка репички 1 нар 1 опаковка Joya тофу наурал 3 с.л. нишесте 2 с.л. ябълков оцет 2 с.л. орехово олио 2 с.л. зехтин сол, пипер, олио за препичане на Joya тофуто

Начин на приготвяне на Спаначената салата с крутони от тофу:

Спанакът, градинската салата и репичките се измиват и подсушават добре. Спанакът и салатата се накъсват в подходяща салатиера. Репичките се нарязват на тънки шайби и се добавят към спанака и салатата. Joya тофуто се нарязва на малки кубчета, които се овалват в нишестето. Запичат се на тиган с малко олио докато станат хрупкави. Нарът се разрязва на две половини. Сокът от едната се изстисква, тъй като е необходим за дресинга. 

За дресинга: ябълковият оцет, сокът от нар, солта и пиперът се смесват и към тях бавно се добавят ореховото олио и зехтинът, за да се получи гладка смес. 

С този дресинг се заливат зеленчуците в салатиерата. Накрая се добавят и зрънцата нар, останали от другата половина.

Joya тофу натурал е продукт, богат на протеини, калций и желязо! Тофуто на Joya е произведено от био зърна соя, гарантирано без употребата на ГМО съставки! Чрез консумацията на тофу можете да си набавите сериозни количества изофлавони, изключително полезни за поддържането на хормоналния баланс при жените!