Блек почина в разцвета на своя „Чудесен живот“ | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

IN MEMORIAM
Блек почина в разцвета на своя „Чудесен живот“
Изпълнителят на Wonderful life почина след жестока автомобилна катастрофа

27 Януари 2016 00:28
0

принтирай

|

текст

Певецът Колин Върнкъм , известен с артистичното си име „Блек“ и изпълнител на хита от 80-те Wonderful life почина без да дойде в съзнание след автомобилна катастрофа отпреди две седмици – съобщава Daily Mirror.

Новината бе съобщена на страницата му във Facebook от семейството – съпругата му Колийн и тримата му сина. 

 

 

Ливърпулският музикант, който стана световно известен с хита за чудесния живот от 1987 – катастрофира на 10 януари край летище Корк в Ирландия и изпадна в кома. Във вторник той почина на 53-годишна възраст без да дойде в създание в интензивното отделение на Университетската болница в Корк.

Блек изпълнява Wonderful life – 1987 г.

–––––––––––-

Колин е роден на 26 май 1962 г. в Ливърпул. Първото излизане на сцена прави на Нова година 1981-ва, когато изпява Human Feature. Следва More than the Sun, а после започва да записва с WEA Records. По-късно идва 1985 –а, която не е много успешна за Колин, но точно тогава създава Wonderful Life.

 

Колин Върнкъм – 2015
––––––––– 

След невероятния успех на сингъла, подписва с A&M Records. Следващите му песни също са начело в боксофисите, но не могат да изпреварят „Чудесен живот“.През 1999 г. прави опит да се завърне с албум със собственото си име Колин Върнкъм. Създава и собствен лейбъл – Nero Schwarz. Използва „Блек” отново през 2005 г. Има общо 13 албума.

Освен певец Блек бе и добър поет и художник. 

Семейството съобщи, че погребението ще бъде частно и само в най-тесен семеен кръг, но ще има възпоменателна служба в Ливърпул. Но датата и мястото все още не са уточнени.

На „Свети Патрик“ Колин щеше да стане дядо за първи път и очаквал събитието си с огромна радост.
 

Колин катастрофира със собствената си кола, пътувайки от дома си в Скал, западен Корк, към аерогарата на Корк, за да хване самолета за Единбърг, където имал ангажимент.

No need to laugh or cry It’s a wonderful, wonderful life.“