Зелени супер храни за повишаване на имунитета през зимата

4
Добави коментар
veleva
veleva

Начало
» Статии » Храни
» Зелени супер храни за повишаване на имунитета през зимата

Зелени супер храни за повишаване на имунитета през зимата

Tweet

Качеството и количеството от хранителни елементи, които приемаме, са от първостепенно значение за нашето здраве. Подходящата и правилна диета е предпоставка за чист организъм и прием на достатъчно хранителни елементи, които да поддържат имунитета на организма ни висок. Ако имунната ни система е добре, има много по-голям шанс съпътстващите зимата вируси и грипове да стоят настрана от нас.

Превенцията е винаги по-добра мярка, отколкото лечението, така че защо да не инвестирате предварително в своето здраве и щастие, вместо в последствие да харчите средства за лекарства и да се чувствате зле?

Най-лесният начин да повишим имунитета си през зимния сезон е като увеличим приема на имунностимулиращи храни.

ЗЕЛЕНИТЕ СУПЕР ХРАНИ

Съществуват храни, които са свръх концентрирани на нутриенти и имат силно, зареждащо и детоксикиращо действие. Това са т.нар. зелени супер храни.

Зелените супер храни са известни със забележителния ефект, който оказват върху имунната система и подобряването на цялостното здраве на човека.

АФА синьо-зелени водорасли:
АФА е една от най-добрите хранителни добавки на планетата. Тя има множество ползи за здравето, една от които е да стимулира имунитета. Според д-р Гете Дженсън, който провежда обширно изледване за влиянието на АФА и други синьо-зелени водорасли върху имунната система, приемът на Афанизоменон флос-акве (АФА) има много добър ефект върху кръвообращението и клетките, които отговарят за имунната функция при хората.

АФА е много полезен продукт, който може да помогне в отслабена имунна система или неправилни имунни реакции. АФА водораслите съдържат висока концентрация на фикоцианин в синия си пигмент, който благоприятства повишаването на имунитета, като стимулира производството на повече стволови клетки от костния мозък. Стволовите клетки са основната форма на всички клетки и могат да бъдат трансформирани във всякакви клетки, включително Т-клетки, макрофаги и други.

Поръчайте АФА синьо-зелени водорасли от Магазина на Vita Rama тук!

Спирулина:
Спирулина е друг вид синьо-зелено водорасло, което също е сред най-полезните растителни организми известни на хората. Тя съдържа силна концентрацията на микроелементи, които зареждат организма и влияят благоприятно върху имунната система.

Имунностимулиращите качествата на спирулина никога не могат да бъдат преувеличени, поради това, че тя има уникалната способност да се бори с инфекциите, да подобрява функционирането на клетките и дори да държи болести като рак настрана. Тъмно зеленият цвят на спирулина показва колко богата е тя на хлорофил, който от своя страна има детоксикиращ ефект и помага на тялото да се изчиства от атмосферни и други замърсители.

Спирулина подобрява клетъчната комуникация на организма и има способността да възстановява ДНК. Изследвания показват, че спирулина е имуннорегулираща храна. Малки количества от нея могат да помогнат за равновесието и стабилизирането на имунната система, тъй като освобождават повече метаболитна енергия, която дава жизненост.

Това е причината и хора, които приемат спирулина, често да усещат, че имат повишени нива на енергия.

Може да поръчате от Магазина на Vita Rama:

Фитопланктон:

„Има много малко продукти, които осигуряват всички, или дори повечето, от суровините, които са нужни за производството на нови клетки и поддържането на съществуващите. Проблемът е, че ние се нуждаем от всички тях заедно, за да сме здрави. Един от онези редки продукти, които съдържат почти всичко необходимо, е океанският фитопланктон.”
                                                                                                                                                           Д-р Джери Теннант
Фитопланктонът е невероятен имунностимулатор. Той съдържа :

Бета-аланин, който има имунностимулиращо и регулиращо действие.

Аргинин – амино киселина, която има способността да стимулира имунната система и да поддържа имунната функция.

Аспарагин, който е нужен за растежа на клетки.

Бета-каротен – мощен антиоксидант, който подобрява функцията на имунната система. Според проучване, проведено от Института за изследване на храните във Великобритания, хранителният прием на бета-каротин може да подобри имунни реакции.

Фитопланктонът съдържа също и витамин В6, В12 и биофлаваноиди, които отговарят за поддържането на имунната система.

Поръчайте Морски Фитопланктон от Магазина на Vita Rama тук!

Пшенични и ечемични стръкове на прах:

Пшеничните и ечемичните стъкове на прах са много добри източници на почти всички хранителни елементи, които са от първостепенна важност за здравето на човек. Неслучайно те се вписват в групата на супер храните. Освен общите ползи за здравето, те въздействат много благоприятно върху имунната система:

Пшеничните и ечемичните стъкове на прах са отличен източник на фитонутриенти, които имат много благоприятен ефект върху здравето на човека като стимулират имунната система. Имунната система трябва да е здрава, за да се предотврати появяването на инфекции в организма. Изследване, проведено в Австрия, анализира ползите от добавянето на фитонутриенти за период от 6 месеца. B края на проучването се отбелязва, че приемането на фитонутриенти под формата на сок на прах, значително намалява броя на преболедуваните дни, като въздейства върху имунната система. Приемането на фитонутриенти и консумацията на храна богата на плодове и зеленчуци, може да бъде от полза за подсилването на имунната система.

Пшеничните и ечемичните стръкове да богати на хлорофил, който повишава производството на хемоглобин и така повече кислород достига до клетките.

Пшеничните и ечемичните стръкове са богати на селен, който помага за изграждането на имунната система.

Пшеничните и ечемичните стъкове са едни от най-алкализиращите храни известни на човечеството, а алкалната среда е предпоставка за силна имунна система, тъй като в нея не могат да се развиват бактерии и вируси.

Пшеничните и ечемичните стръкове съдържат високо количество на цинк. Според USDA (Американското министерство на земеделието ): “Цинкът играе важна роля при поддържането на здрава имунна система. Той засяга множество аспекти на имунната система, от кожата до генното регулиране на лимфоцитите.

Поръчайте Био Пшеничени стръкове на прах от Магазина на Vita Rama от тук!

Приемът на зелени супер храни през есенните и зимните месеци със сигурност ще повиши имунитета ни. Не трябва да забравяме и качеството на храната, и влиянието на движението върху върху имунната ни система. Ако менюто ни изобилства от салати и зърнени храни, в комбинация със зелени супер храни, ако редовно се движим и спортуваме, със сигурност ще се радваме на добро здраве и много енергия.
 

Tweet