Системата за самовъзстановяване на М. С. Норбеков

3
Добави коментар
veleva
veleva

Системата за самовъзстановяване на М. С. Норбеков

Tweet

Системата на М. С. Норбеков е уникална система за самовъзстановяване на човека.
Още в древността хората са знаели как да живеят дълго и без болести и как за кратки срокове да се възстановяват от недъзите си.
Тези знания са се предавали от учител на ученик и са били недостъпни за широк кръг от хора. М. С. Норбеков връща уникалните знания на хората.

Предлагаме ви откъс от книгата „Тренировка на тялото и на духа“ от М. С. Норбеков, предоставен ни любезно от издателство „Жануа”98”:

„Защо боледуваме? Защото живеем, както падне, ориентираме се към фалшиви нагласи. Например от деца сме свикнали да смятаме за аксиома „в здраво тяло здрав дух“, а това е коренно невярно. Огледайте се и ще видите множество млади и физически здрави хора, чието поведение говори за обратното. Те са неумерени в търсене на удоволствията, необуздани в страстите, пият, пушат, взимат наркотици, с други думи: правят всичко, за да съсипят и преждевременно да състарят организма си. Нима подобно поведение говори за духовно здраве? Не и пак не. Духовно нездрав е и човек, който не пие и не пуши, но се отнася презрително към тялото си, гледа на него като на нещо вторично, не откликва или съвсем небрежно се отнася към нуждите и изискванията му. Резултатът е същият: болнавост, общо спадане на бодростта и загуба на физическа и емоционална активност (младежка) някъде към 30 – 40-годишна възраст.

Здравето на тялото се осигурява от здравето на духа в него, а не обратното. Човешкият организъм по рождение има към осем-десетократен резерв здравина. Ако са ви нападнали болести, не изпадайте в паника, но най-вече не стойте със скръстени ръце. Намерете в себе си сили да преразгледате отношението си към живота, възстановете и запазете защитните си ресурси. За тази цел ще ви помогне системата за самолечение, специално разработена от института за самовъзстановяване на човека.

Системата за самолечение, за която ще говорим по-нататък, няма аналози в съвременната световна практика. Тя е уникална като структура и потресаваща като ефективност, макар че всичките й отделно взети елементи са съвсем прости и на пръв поглед не представляват нищо особено. Всеки човек, който погледне списъка на упражненията, ще си каже: това го мога, това също, и това, и това, ето и това… Точно така: всяко упражнение наистина е лесно; пита се: защо не всеки от нас е с идеално здраве? И защо, да добавим, далеч не всеки ще добие идеално здраве дори ако се захване с голямо усърдие, но доста механично да изпълнява предложените тренировки? Отговорът е: механичните тренировки без смисъл и цел не са полезни, те са път към нищото.

За да обясним казаното, ще използваме пример. Да вземем човек, който се учи да плува. Докато усеща дъното под краката си, новакът с радост и лекота изпълнява упражненията, които да го задържат над водата, но ако се окаже на дълбокото, веднага потъва. Защо? Защото не умее да се справи със ситуацията (защото има неправилно отношение към нея). Този човек:

панически се плаши да не потъне (емоционално е настроен за поражение);

нищо не вижда, не чува (не може правилно да оцени положението си);

пуска мехури, нагълтва се с вода (не умее да диша);

мята се (не умее да координира движенията си);

бързо се уморява (не е силен физически);

не си се представя като човек, който плува (не е формирал в душата си образа на плувеца).

Последното е най-важно от изброеното, защото събира всички други в едно цяло – в монолит.

Образът на плувеца, подкрепен от горещото желание свободно и уверено да сече водните пространства, помага на онзи, който се учи да плува, да събере ведно придобитите навици от обучението и да стане властелин над водната стихия. Според това доколко е ярък този образ и колко е голямо желанието му да плува човек добива способността или да преплува море, или леко да се плацика в басейн, хванат за стената. Всеки, както се казва, може да избере каквото душата му иска.

Болният, завъртян в гибелния водовъртеж на болестта, е лишен от такъв избор. Той трябва сам и за най-кратко време да се пребори с нещастието си, иначе го чака много печална участ. Страдалецът просто е длъжен да се сепне физически и духовно и да се настрои на образа на здравето и младостта, който реално (събрал ведно ефективността на упражненията по специалната програма) ще му върне младостта и здравето за 30 – 40 дни.

Възможно ли е това? Нали не вярваме в чудеса. Нашата методика с абсолютна увереност казва – да. Потвърждение са хиляди и хиляди хора, преодолели болести, които са смятани за нелечими. Без помощта на лекарства и други помощни средства те самостоятелно са успели да си върнат младостта и здравето. Методиката е помогнала на мнозина да се спасят от тежки болести като язва, хронични болести на стомашно-чревния тракт, дисбактериоза, бронхиална астма, захарен диабет, болести на щитовидната жлеза, неврит на слуховия нерв, доброкачествени новообразувания (особено гинекологични – киста, миома) и др.

Каква е тайната на тези вълшебни (невероятни, приказни) метаморфози? Тя е в прекрасните възможности на организма, които са ни дарени от щедрата природа по волята на Твореца. Всъщност ние по рождение можем да плуваме, но сме го забравили. Новороденото дете, пуснато във вода, се чувства много добре, не се задушава, то е активно, свободно, любопитно, то радостно поема новата информация.

По същия начин телата ни по рождение имат механизми за самовъзстановяване и биозащита, но тези структури днес сякаш „спят“ в нас. Приспал ги е начинът ни на живот, лишен от физическа и духовна динамика, трябва да се върнем към изходното (подобно на детското) състояние на активно приемане на света (сякаш се раждаме отново), за да ги пробудим.

Но никой не може да се роди два пъти. Тогава? Остава по изкуствен начин (с непоклатима воля и желание да оздравеем) да се „размърдаме“ – тоест чрез специално подбрани физически упражнения да върнем на всичките си органи, особено на гръбнака, някогашната подвижност, а чрез тренировки на емоциите да изчистим от „шлаки“ и душата, да й върнем бебешката безметежност.

Освен това ни предстои да се заемем с тренировка на образното си мислене, за да добием способност безконтактно да масажираме вътрешните си органи и стави с помощта на мислена концентрация на топлина (Т), бодежи (Б) и студ (С). Такъв масаж подобрява кръвообращението и активизира нервните окончания и в най-далечните кътчета на тялото и така с поразителна лекота ще премахне проблемите в дейността на бъбреците, черния дроб, белите дробове, червата, ще ги прочисти както трябва и ще ги настрои за основен ремонт. Той ще раздвижи жлезите, ще намачка прешлените и ставите, ще опъне кожата, за да й върне някогашната еластичност, ще премахне бръчките и белезите чрез заповед за подмладяване на целия ни организъм, който благотворно ще се прояви и в цялата ни външност, като започнем от лицето.“

(откъс от книгата „Тренировка на тялото и на духа“ от Мирзакарим. Норбеков)

Лечебен център VitaRama организира и провежда Седмица на системата Норбеков от 04 до 07 август 2014 г. със съдействието на „Център Норбеков България” и издателство „Жануа”98”.

Направете своята резервация за здравословна програма Здраве, Детокс, Отслабване или Жизнености бъдете част от седмиците на здравето в Лечебен център Vita Rama!

Резервирай сега >

Tweet