Астрологът Ф. Филипов: Страхът и алчността са причините за начина, по който живеем

1
Добави коментар
emil_me4
emil_me4

Астрологът Филип Филипов коментира какви ще са критичните дни и събития занапред, как да се предпазим и как да променим положително хороскопът на България.

Ето какво каза физикът, философът и астрологът Филип Филипов:

 

Наблюдавайки процесите в настоящето, можем да кажем, че звездната карта, описваща събитията от началото на декември месец 2015г. показва политическа трансформация и резки промени, които със сигурност ще повлияят на първите месеци през 2016г. Интересното в случая е, че космическият модел, довел до опасните събития с ДПС от началото на 2013г., в началото на 2016г. отново се повтаря и с това може да се обясни изхвърлянето от ДПС на досегашния им лидер. Дали ще има още политически трусове през първите месеци, скоро ще разберем. За съжаление, трябва да изтъкна, че същият този модел има сериозни сеизмологични, терористични и за съжаление радиационни характеристики, защото в миналото е създал голямото земетресение през 2004г., събитията във Фокушима и проблемите с политически лидери от края на 2012г. и началото на 2013г. Този астрологичен модел конкретно показва, че целият Лунен месец, започващ на 10.01, е под споменатото до тук влияние. Ето защото, от гледна точка на сигурността, адекватната дейност на службите и правителствата в Европа е жизнено необходима, за да се запази сигурността на хората, да се избегнат нови атентати с опасни и разрушителни средства и да се повиши сигурността на обществените лидери.

Вероятността от земетръсна дейност около 10.01 +-3 дни е голяма, глобалният сеизмичен риск-код е оранжевочервен, като според моите изчисления, България едва ли ще бъде засегната, но ако е налице регистриране на мащабно отделяне на газ радон по нашите земи от Сеизмологичния институт или други критични знаци за предстоящи сеизмични събития, в такъв случай, населението трябва да се предупреди. Подобна ситуация, но дори с по-голям сеизмичен риск-код – червен, е налице на 9.03 +-4 дни и на 23.03 +-2 дни, като отново България е с по-нисък риск в този смисъл. Повече по тази тема съм казал на сайта ми http://astrologia.bg/ и профилът ми във Фейсбук: https://www.facebook.com/mindofcosmos/ .

 

Относно напрегнатата военна обстановка по целия свят, космосът подсказва, че процесите могат да се овладеят чрез активна дипломация. Категорично моделът на атентатите в Париж – трагични събития на базата на криворазбрана религия (90-градусов ъгъл между Сатурн и Нептун), продължава и през 2016 г. ДАЕШ, тази многоглава и потайна хидра, тепърва ще атакува с много по-сериозни средства. Има и сериозен риск за опит за използване на опасни оръжия, така че службите за сигурност трябва да са много бдителни  до края на февруари в търсенето на опасни взривни вещества, токсични разработки с газове, биологични оръжия, дори процеси, свързани с радиация. Защитните сили на Европа и Америка трябва да са максимални, защото войнолюбците целят контраатака с много по-тежко оръжие. Сами виждате каква е обстановката в Европа. Едно неадекватно изявление на един политически лидер предизвика трета инвазия на арабските сили. Първата я спря нашия народ, втората – не успяхме, а с третата – само обединена в Христовите ценности Европа може да се справи.

Ако прегледате новинарските канали, сами ще се досетите, че бойните единици на ДАЕШ са в цяла Европа и сега са обединяват, за да внесат още страх. Обаче, в космоса ясно е показано, че службите за сигурност имат предимство. Един от кризисните моменти е началото на януари (около 10.01), след това цялата последна десетдневка на януари и +-2 дни около 6.02. Разбира се, терористите ще използват най-светлите празници и тържества, големи струпвания на хора и критични за живота установки, за да нанесат ударите си, понеже нямат свян от нищо. Ето защо трябва да се вземат повече от сериозни мерки за сигурността на хората и за радост това вече се наблюдава по целия свят.

 

Моделът от средата на януари ясно показва сериозен транспортен, авиационен и катастрофичен риск, a втората половина на януари и първата половина на февруарии най-вече около датите 22.01, 30.01, 6.02 и 12.02 +-2 дни, са изключително опасни и не препоръчвам на никого в този период да пътува със самолети или други високотехнологични средства, дори пътуванията с кола тогава са много опасни. Същият този космически патерн показва и политическо напрежение, като документи, тайна информация или агресивни действия, както и активна изява от страна на журналисти или хора, свързани с документи и споразумения. Те могат да провокират политическа криза не само в България, но и в други държави по света.

За съжаление, лунният месец започващ през месец април също показва възможни авиационни инциденти, мащабни токови удари, сривове на Интернет мрежата или хакерски атаки от планетарни размери.

 

Относно България, може да се каже, че в края на февруари и началото на март е налице знак за политически нестабилно състояние, напрежение за народа и държавата. В това отношение, ако управляващите са разумни, биха намалили напрежението и рисковете пред държавата ни още в началото на февруари и биха успокойли народните емоции през целия март. Така ще се проявят по-мъдро от обикновено.

 

В хороскопа на България периодът 5-29 април е маркиран от модела на опасност за политическите и религиозни лидери, и въобще елитът на държавата. Изключително важно през това време е да не се допуска агресия или разрушителност. Необходима е съзнателна и разумно проявена воля за промяна към по-добро. Истинските реформи могат да се случат именно в този период, ако все още е останал реформаторски дух сред управляващите.

 

Ако трябва обаче да резюмирам, хороскопът на 2016 година е по-добър от хороскопите на предишните няколко години и това е добър знак за всички нас.

Тук искам изрично да кажа, че астрологията не е фаталистична наука. Бъдещето зависи от добрата воля на хората. Ако в ключовите космически моменти хората насочат положителна мисъл, тя ще въздейства и ще промени Реалността към по-добро. Нещата не трябва да се гледат фаталистично, те могат да се променят, но това важи преди всичко за еволюиралия, духовен и добродетелен човек, за едно човечество, обединено в Христовия пример.

 

Ето защо, изтъквам отново завета, който създателя на Българската астрологична традиция – Петър Дънов, е дал на народа ни. Той е обяснил многократно, че девизът на Народното събрание трябва да бъде, не както е в момента, а по следния начин: „СЪЕДИНЕНИЕТО В БОГА ПРАВИ СИЛАТА“. Той конкретно е обяснил, че за да може един човек да бъде държавник, управленец, народен представител, министър или президент трябва да има поне 5 развити и пълноценно проявени добродетели, както и вътрешна силна връзка с Бога. Идеята Господ не е абстракция. Тя е вътрешен модел в съзнанието, образуващ се като висш архитип в човешкия АЗ, който центрира, оценява и организира живота на хората. И които го имат, имат морал и водят поне малко благороден живот.

Сега сами си отговорете, дали съвременият български политик изпълнява поне малка част от този разумен идеал, от този единствено възможен модел на благородно държавно управление?

 

Какви са причините за това, което ни се случва и защо живеем в затруднени условия?

Христос и Архангелът-пазител на българския народ ни възпитават усърдно и с небесно постоянство. Когато едно дете е своенравно, непослушно, недоволно, озлобено и мрънкащо, то получва строгите възпитателни мерки  от своите родители. Ако то се промени към по-добро, започне да се вслушва в думите на Духовните си родители, прояви разумност, търпение и стремеж към справедливост и доброта, то ще получи от Бог, Вселената и от семейството си всичко най-добро и благородно, като условия за развитие. В това се състоят дълбоките причини за българското битие и житие в настоящето.

 

Питате ме дали хороскопа на България е причината за нашите неволи…

Ще припомня, че в древността астрологията е била абсолютна и първостепенна наука и нищо не е решавано без нея.

 

Нашите предци – траките, са казвали, че техният праотец и бог е Ерми, който гърците, трудноразборайки думи им, нарекоха Хермес. За него се знае от предпотони разкази, изписани върху клинописни плочки, че е създателят на астрологията. Именно от тази майка на науките произлизат математиката, геометрията, физиката и дори Хипократ е забранил на лекаря да лекува, ако не практикува тази наука. Архимед, Птоломей, Джордано Бруно, Галилей, Кеплер, Тихо Брахе, Рагиомонтанус, Кардан, Нютон, всички те са били първо астролози, а след това са създали или реорганизирали някоя наука. След XVII век, след една мащабна конспирация, целяща заробването на свободния човешки дух, тази наука, датираща от поне 7000 години, е отхърлена и нейното академично развитие е спряно за около 2 века. В съвременния свят астрологията отново се изследва сериозно и задълбочено, и се вижда, че съществува връзка между космическите модели и събитията на земята. Най-вероятно тази връзка се базира на факта, че Вселената не е някакъв си мъртъв чесовников механизъм, а е гигантско живо същество, което свързва всяка своя част с дълбинна квантова и съзнателна връзка. Само това може да обясни, защо има отношение между информационното поле на Слънчевата система и социалния, и психологичния живот на човека, и цивилизацията ни.

 

Ако ме питате кое на кое влияе и дали просто е налице синхронизация или причнно-следствена връзка, науката в момента не може да определи категорично. Великият психолог Юнг и нобеловият лаореат Паули, описват философски една некаозална синхронична връзка между геометричните модели в космоса и архетипните модели в несъзнаваното на субекта.

 

Аз от своя страна схващам Вселената, както ни е учил онзи, който почита дори Айнщайн – Учителя Беинса Дуно. Той казва, че има един Космичен човек, чиято централна монада, чийто Висш Аз е Христос, това Велико същество има за свое физическо тяло Галактиката Млечен път, а планетите и звездите са Негови клетки. Ако осмислим Космоса по този начин, веднага ще разберем, че всичко около нас, целият ни живот, съзнанието ни и житейския ни път са мисли на Христос – това е първият фундаментален принцип на Херметизма, чийто последователи бяха и тримата влъхви, тримата Велики халдейски астролози, почели със свещени дарове току що родилият се човек Исус, Който един ден щеше да се пожертва, за да прояви чрез себе си Синът Божи – Христос в земните условия.

 

От това следва, че изпитанията, които имаме не са нищо друго, освен възпитателни средства, дадени ни не от някой друг, а от самият Христос. Това означава, че пагубният комунизъм и посткомунизъм, крадливите политици и дори ордите бежанци са ни дадени от Христос като едно възпитателно средство, като едно сериозно дърпане на ушите и шамар през ръцете на непослушното дете наречено Европа, на своенравният и непослушен палавник наречен български народ.

Ако Европейските народи се обединят около Христовия пример и възвишени добродетели, ако нашите народи спрат да се водят от масонските потайни конспирации, наречени либерализъм, мултикултурализъм и псевдодемокрация, Европа има шанс и бъдеще. Ако обаче продължат моралния и духовен разпад и гниене, в които се намират в момента, културата на Европа, музиката й, философията и науката й само след 50-100 години вече дори няма да се помнят.

 

Пред Българите стои същото изпитание – ако ние приложим съзнателно Христово учение на Любовта, ако отново дадем достоен пример на Европейските народи (както сме го правили много пъти през хилядолетията), чрез приложението на възвишени духовни ценности на социално и дори политическо ниво, София ще стане новия Йерусалим. Умишлено не искам да обяснявам подробно какъв е другият вариант…

 

И така, страхът, алчността, глупостта, егоцентризмът – това са причините за начина, по който живеем. Причините, не са горе на небето, а в нас хората. Нещата могат да се оправят когато всеки поеме отговорност за промяна – да трансформира негативните си качества в положителни действия. Астрологията помага на хората и разумните държавници да видят недостатъците си и като ги знаят да започнат да работят върху отстраняването им. Най-често, за да се преобразуват тези пасиви на човешкия характер минимално в нещо добро, се изискват десетилетия интензивни усилия. Ако промениш една своя привичка към добро или пък подобриш нещо мъничко в света, ти фактически разширяваш съзнанието си, разширяваш Христова доброта в живота.

Вземете един политик, който мисли само да краде и да властва, заради егото си, защото той има за свой златен кумир – собственото си разплутото его; Вселената, за да го промени към по-добро, му изпраща със своята имунна система някакво голямо страдание. Като влезе в екзистенциална криза той си задава въпроса: „Трябва ли да служана егото си, или трябва да служа на Христос в себе си?“. Ако той си каже: „Ще се откажа от златния телец и няма повече да бъда егоцентрик!“ – неговият път просветва и започва да служи на хората, а не да изисква те да му служат. В други случаи хората нямат нужда от страдания, за да се променят към по-добро, защото сами и естествено започват своята Духовна еволюция. Така те си икономисват огромно количество болки и страдания.

 

Смелостта е първата добродетел, която сега ни е силно необходима, заедно с търпението, постоянството, вярата, спокойствието, радостта, чистотата, милосърдието, смирението, честността – много са Христовите добродетели, които Той е посял, като Добрия сеяч в нас. Да създадем условия тези семена да покълнат и възрастат мощно в нас – само така животът ни ще се оправи, България ще просперира и светът ще стане бленуваното Царство Божие.

 

Филип Филипов е дипломиран физик и философ, майстор на първата наука на човечеството – астрологията. Филипов е познат с това, че публично и в национален ефир доказва научния смисъл на астрологията чрез точни астропрогнози за глобални събития, като например земетресенията във Фукушима, Перник и Италия, войната в Украйна, атентата в Сарафово, самолетните катастрофи през март 2014 и март 2015, фалитите на банки и държави през 2014 и 2015, големите научни открития през 2014 и много други.