Триумф на женската нежност – Giambattista Valli Haute Couture 2016

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ако има един дизайнер, който стои в сянката на модния блясък, но колекциите му предизвикват вълнение и вдъхновение със всяка своя поява, това е Giambattista Valli! Талантливият италианец за преден път грабна сърцата ни със своята Haute Couture колекция, която бе представена снощи по време на Седмицата на висшата мода в Париж.

Започвайки с по-семпли, дори бихме казали – дневни – модели, дизайнерът плавно и съвсем естествено преминава към истинската същина на котюр линията си, която включва много тюл, нежни бродерии, дантела, асиметрична линия, напластяване и разместени пропорции, които обаче служат, за да възхваляват женската фигура по най-ласкавия възможен начин. Талията често е подчертана с колан около кръста, а раменете са или голи и нежни, или облечени в нежни къдрички.

Непременно обаче и тук трябва да се отбележи очевидната тенденция, следвана от повечето дизайнери на висша мода този сезон, която отдалечава творенията им от чистото „изкуство” и се опитва да ги направи достъпни за по-широка аудитория. Подобна линия на работа може да се забележи и в колекцията на Valli, която в самото си начало изглежда не по-различно от Ready-to-wear моделите. Безспорното внимание към най-малките детайли и прецизната ръчна изработка обаче са това, което прави Giambattista Vali Haute Couture Spring Summer 2016 невероятна във всяко едно отношение!

Виждаме светли, приветливи нюанси, които се разнообразяват от красиви цветни бродерии. Играта с пропорциите и напластяването на материи като че дава началото на една съвсем нова тенденция. Обемните ръкави, моделите тип наметало и силно разкроените поли-принцеса очертават рамките на една колекция, която е въплъщение на свежестта и нежната женска природа. Към това добавяме и деликатните обувки с тънки каишки, които са модификация на известните гладиаторски сандали, но са толкова елегантни, че веднага бихме добавили по един чифт в гардероба си.

Автор: Преслава Цачева