Милан отвя Интер във вечното дерби (ВИДЕО)

2
Добави коментар
vitoshanews
vitoshanews

Милан отвя Интер във вечното дерби (ВИДЕО)

Милан разби градския съперник Интер с класическия резултат 3:0 в дербито от 22-ия кръг на италианската Серия „А”. Алекс (35), Карлос Баке (73) и М’Байе Нианг (77) бяха точни за водения от Синиша Михайлович тим, а в 70-ата минута Маури Икарди от „нерадзурите“ пропусна дузпа.

В атаката на „росонерите”, които бяха символични домакини на „Джузепе Меаца”, действаха колумбийският национал Карлос Бака и Мбайе Нианг. 16-годишният Джанлуиджи Донарума отново пък бе на вратата, записвайки името си като най-млад страж, участвал в дербито на Милано.

Дебют за „нерадзурите” направи бразилецът с италиански паспорт Едер, привлечен преди няколко дни от Сампдория. Италианският национал действаше зад Стеван Йоветич, заменен едва след почивката от аржентинския голаджия Мауро Икарди. И тримата обаче не направиха нищо впечатляващо за разочарования на треньора им Роберто Манчини.

Срещата започна с активни действия и на двата тима, довели до бързи атаки и пред двете врати. Първият гол обаче падна едва в 35-ата минута, когато Алекс се разписа с глава след центриране на Кейсуке Хонда.

През втората част играта бе равностойна и в 70-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа, но влезлият като резерва Икарди пропусна от бялата точка. Това се оказа може би и преломният момент в дербито. Три минути по-късно Карлос Бака удвои преднината на „росонерите” след асистенция на М’Байе Нианг, който пък довърши „нерадузирите” в 77-ата минута с гола си за 3:0. До края на мача символичните гости така и не успяха да стигнат поне до почетно попадение.

След победата си Милан събра 36 точки и остава на шесто място във временното подреждане. Интер пък е четвърти с 41 точки и на 9 от лидера Наполи, както и на 7 от втория Ювентус. „Нерадзурите” са на точка зад третия Фиорентина.

Милан – Интер 3:0
1:0 Алекс (35), 2:0 Карлос Бака (73), 3:0 М’Байе Нианг (77)

Categories:
Футбол